Marc Pederen indstiller karrieren Foto: Sion Østergaard Iversen
Marc Pederen indstiller karrieren Foto: Sion Østergaard Iversen
Fodbold

Marc Pedersen indstiller karrieren

En knæskade fra april 2019 har nu gjort at anføreren for SønderjyskE’s fodboldhold i Superligaen, Marc Pedersen indstiller sin karriere.
Den 31 årige forsvarsspiller forlader dog ikke de lyseblå, da han får en ny rolle i klubben, hvor han fremover skal være dødboldstræner for både Superligaholdet og hos akademiet, lige som han skal være en del af Team management-holdet i SønderjyskE.

”Det er vemodigt, at det nu er slut, men det er også en beslutning, som jeg efterhånden er blevet meget afklaret omkring. Jeg havde da ønsket, at jeg kunne spille en håndfuld år mere, men knæet har voldt mig store problemer, og der er ikke udsigt til, at det kan blive så godt igen, at jeg kan spille Superliga-fodbold, så nu jeg valgt, at det skal være slut”, fortæller Marc Pedersen til SønderjyskE’s hjemmeside og tilføjer:
”Jeg har virkelig savnet fodbolden, mens jeg har siddet ude, og derfor er jeg også glad for, at jeg kan fortsætte i fodboldverdenen her i SønderjyskE. Det kribler i mig, når jeg ser holdet spille, og det har været frustrerende ikke at kunne hjælpe. Nu får jeg mulighed for at hjælpe til på træningsbanen som dødboldstræner, og den udfordring ser jeg rigtig meget frem til. Derudover venter der en række fodboldrelaterede opgaver sammen med Team management-holdet, og det glæder jeg mig også til at komme i gang med”.

”Jeg er stolt af den karriere, jeg har haft, og især sølvmedaljerne i 2016 vil altid stå som noget særligt. SønderjyskE har i det hele taget været et fantastisk sted at være, og jeg er stolt over, at jeg nåede så mange kampe i den lyseblå trøje. Det er meget spændende, hvad der foregår i SønderjyskE i øjeblikket, og jeg er glad for, at jeg fortsat kan være en del af klubben”, siger Marc Pedersen.
Også sportschef Hans Jørgen Haysen ærgrer sig over, at anføreren må indstille sin aktive karriere.
”Marc Pedersen er en kulturbærer, og han har i den grad lyseblåt blod i årene efter mange år i klubben. Han er et af de helt store navne i historiefortællingen om SønderjyskE, og han er en person, der bærer logoet synligt og med stolthed. Han har været en forgangsmand på og uden for banen, og han har båret anførerbindet med stor værdighed, og han har kæmpe betydning for den kultur, der er i SønderjyskE. Derfor er jeg også glad for, at vi holder ham i klubben, så han kan være med til at føre kulturen videre, og jeg er sikker på, at han går ind til de nye opgaver i klubben med samme engagement, som han havde på banen”, siger sportschef Hans Jørgen Haysen.

Marc Pedersen har spillet 124 kampe og scoret seks mål for klubben, hvor han spillede siden 2015 fra FC Fredericia, han har også spillet for Djurgården IF, Randers FC og Vejle Boldklub..