Politi Arkivfoto: René Holm
Politi Arkivfoto: René Holm
112 nyheder

Mand anholdt for narkohandel ved skole i Haderslev

Syd- og Sønderjyllands Politi levede op til den nye Politigaranti ved anmeldelser af narkohandel ved grundskoler og ungdomsuddannelser.

Syd- og Sønderjyllands Politi fik lørdag eftermiddag klokken 14.56 en anmeldelse om mulig narkohandel ved Deutsche Schule Hadersleben og Den Tyske Børnehave på Rabensvej i Haderslev.

En patrulje kom hurtigt til stedet og traf en 29-årig mand, der viste sig at have narkotika på sig. Manden blev anholdt og fremstillet i grundlovsforhør for lukkede døre i går søndag klokken 12. Dommeren varetægtsfængslede den 29-årige mand til den 8. december.

Narkosalg ved skoler er omfattet af Politigarantien, der trådte i kraft den 1. november. I Politigarantien hedder det, at politiet skal rykke ud med det samme, hvis der i forbindelse med en anmeldelse om narkotikasalg på eller omkring skoler vurderes at være tale om åbenlyst narkotikasalg.

”Det er første gang, vi har modtaget en anmeldelse om narkohandel ved en skole efter Politigarantien blev indført. Vi har også hidtil rykket meget hurtigt ud til den type anmeldelser, som vi ser meget alvorligt på og vi er glade for det fokus den nye garanti sætter på disse typer lovovertrædelser”, siger leder af beredskabet ved Syd- og Sønderjyllands Politi politiinspektør Tage Jehn.

Politigarantien gælder også ved anmeldelser om indbrud, vold og voldtægt. Du kan læse mere om dem her:

https://politi.dk/politigarantier