Kultur

Maleri i Vojens skal “afsløres”

Den lokale Vojens-kunstner Rasmus Bjørn har igennem sommeren udsmykket muren som står i skellet mellem Danmarksgade 8 (i gården) og nummer 10 i Vojens.
Det er Rasmus Bjørn selv som har stået for hele processen, som tæller alt fra fjernelse af klatreplante, afrensning og reparation af klargøring af muren til maling af maleriet. Nu er værket færdigt og kan nydes af de mange brugere af huset i Danmarksgade 8 og alle andre, der bør unde sig selv at lægge vejen forbi.
Maleriet vil blive “afsløret” torsdag den 27. september klokken 16.30, det selvom det er så stort, at det ikke kan tildækkes og afsløres som andre kunstværker.

Det er Forum Vojens som har finansieret det nye kunstværk og givet Rasmus frie hænder i den kreative proces.
Rasus Bjørn fortæller selv om opgaven: “Det er altid noget ganske særligt at arbejde på hjemmebane. Kunsten forsvinder ikke ud i verden. Den bliver oplevelse og dialog i lokalmiljøet. Derfor har det virkelig optaget mig at udsmykke denne mur.”
Der er også stor tilfredshed med maleriet hos Forum Vojens, hvor formand Karl Posselt udtaler: “Det er med til at give stedet og byen et mærkbart løft. Jeg håber, alle vil være med til at passe godt på billedet. Når en ganske ordinær mur kan blive så flot, giver det stof til eftertanke. Mon ikke der andre steder i byen er mure eller lignende, der kunne trænge til en tilsvarende ”makeover” til fornøjelse for alle forbipasserende?! Så er det rart at vide, at vi helt lokalt har en kunstner, der ikke har noget imod at arbejde udendørs.”
Alle er velkomne til ferniseringen af maleriet i Danmarksgade, hvor Rasmus Bjørn også vil deltage.

[otw_shortcode_info_box border_style=”bordered”]Rasmus Bjørn er født i Haderslev i 1973 og nu bosat med sin familie i Vojens.
Han har fået sin kunstneruddannelse på Det Fynske Kunstakademi og lever af sin kunst.
Han har udstillet mange steder – både solo og i gruppesammenhæng – i Danmark og udlandet.
Rasmus Bjørn er i forvejen repræsenteret i hjembyen, hvor han har lavet et stort maleri (På isen) til byens ishockey-arena.[/otw_shortcode_info_box]