Haderslev

Lysfest aflyst

På grund af corona-krisen har Haderslev Kaserne og Haderslev Kommune i fredags besluttet at aflyse Haderslev Lysfest og Sikkerhedspolitisk Topmøde, der efter planen begge skulle have fundet sted 4. maj.

“Set i lyset af den situation, som corona-krisen har medført, er det ikke forsvarligt at afholde, hverken Lysfest eller Sikkerhedspolitisk topmøde, siger garnisonskommandant”, oberst Lars Mouritsen.
Derfor har man besluttet at aflyse begge arrangementer. Aflysningen sker nu, så de mange medvirkende og deltagere ikke bruger unødige ressourcer på at foreberede de to begivenheder.
På kasernepladsen samles normalt ca. 10.000 mennesker til den traditionelle markering af befrielsen 4. maj, den største markering i Danmark.
“Det er historisk på en meget trist måde, for hverken regn, slud eller blæst har kunnet stoppe Lysfesten, men nu er en virus altså årsag til, at Lysfesten aflyses for første gang i 61 år”, siger borgmester H.P. Geil.
Haderslev Sikkerhedspolitisk Topmøde skulle i år være afholdt for tredje gang og foregår på Kulturhus Harmonien i Haderslev 4. maj om eftermiddagen med plads til ca. 400 deltagere.