Sport

Løbefest over hele landet

Da Kronprins Frederik, for et år siden, gik på TV med sin opfordring til at hjælpe med at fejre sin 50 års fødselsdag med et nationalt løbeprojekt, satte han i den grad gang i en bevægelse.

I dag – mandag – er det så dagen, hvor ‘Royal Run’ skydes i gang. Ikke bare ´en gang, men hele fem gange. Og hver gang er det med dagens hovedperson til start. Godt nok har en rygskade drillet prinsen en tid, men det forlyder at det ikke er nok til at true deltagelsen i det længe ventede kæmpe løb.

Verdens 8. største løb

For et kæmpe løb er det. Med de tilmeldte 70.000 – 75.000 deltagere placerer Royal Run sig på en 8. plads iblandt verdens største løb. Og det er ikke kun jern-mænd og ditto kvinder, som stiller til start. Det er i den grad Familien Danmark, som har snøret løbeskoene. Rundt omkring i byerne har virksomheder, kommuner, foreninger og ildsjæle lavet små ‘løbeklubber’ hvor man har forberedt sig til den kongelige løbetur.

Hovedperson i helikopter

Royal Run skydes i gang i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København i nævnte rækkefølge. Det hele begynder i den nordjyske hovedstad klokken 9.00, hvor prinsens helikopter gør sit første stop. Alle steder har deltagerne kunne vælge imellem at løbe en engelsk mil – ca. 1,6 kilometer – eller 10 kilometer. Planen er at Kronprins Frederik vil løbe milen i de fire første byer og de 10 kilometer i København, hvor der i øvrigt – standsmæssigt – er opløb på Frederiksberg Allé i bedste ‘Danmark Rundt stil’.

Også Kronprinsesse Mary har løbeskoene på. Hun tager de 10 kilometer i Odense.

Mange i Haderslevspuls’ område skal ud at løbe i dag: God tur til jer alle!!