Nyheder

Lasse Ploeg fik god sæsonstart

I weekenden 27. og 28. april deltog den 15 årige lokale racerkører Lasse Ploeg, i åbningsløbet i Aquila Synergy Cup på Padborg Park.
Siden Lasse Ploeg i efteråret 2018 deltog i det engelske Ginetta Junior scholarship på Blyton Park og senere i en test på Padborg Park i en Aquila Racer, har det stået klart at skridtet fra kart til bil skulle blive i sæsonen 2019.
– Det betyder alt for mine muligheder i sporten og jeg er glad for at kunne præsentere et stærkt netværk, siger Lasse Ploeg om at han får opbakning blandt lokale virksomheder, som bakker op når den unge racerkører banker på døren for et sponsorat.
Selve Aquilabilen som bygges i Gram er en singleseatet racerbil.
– Jeg har haft nogle super testdage forud for løbet og følte mig klar til både stående start og tæt race, siger Lasse.
Og den Nordiske Mester i Rotax Junior 2018 var da også stærkt kørende allerede i qualifying og kunne starte som nummer fem det første heat. En position han fastholdt frem til andet heat hvor han fra starten avancerede til en fjerdeplads og lå i tæt kamp i det forreste felt.
Men halvvejs i det ti minutter lange heat, begyndte Lasse Ploeg at mangle fart, og faldt tilbage i feltet og udgik med tekniske problemer, med bare en omgang tilbage.
Teamet arbejde i lang tid på bilen for at få den klar til søndagens finaleheat, som Lasse startede sidst i, han fik en god start og kunne køre over mållinjen på en sikker tredjeplads, som han selv betegnede som en halv sejr, når man se på de opståede problemer.
Næste løb køres på den svenske bane Kinnekulle Ring den 25-26 maj.