Debat

Klumme: Øv…. igen

Søndag 14.01.18: Øv… så skete det igen.

I denne uge kunne vi skrive at endnu en profil forlader SønderjyskE efter at have fået boostet karrieren i den lyseblå klub.

Som mange andre før ham, forlader Troels Kløve omklædningsrum, stadion og miljøet i Haderslev for at søge nye og mere velbetalte græsgange andetsteds. Det giver enhver med lyseblåt blod i årerne en mavepuster. Både fordi vi kan lide Kløve og hans måde at spille på. Og fordi det giver en følelse af aldrig rigtig for alvor at komme videre.

“Det er ærgerligt, at vi ikke har kunnet nå hindenden,” siger sportschef Hans Jørgen Haysen om afskeden med midtbanespilleren. Og ærgerligt er vel i grunden et meget godt ord. Ærgerligt for alle os, der holder med SønderjyskE og ærgerligt for Haysen, der bare ikke kan udskrive lønchecks som de kan i OB, Brøndby, FCM og AGF.

Selv om det er ærgerligt er det ikke overraskende. Ikke for Haysen og vel heller ikke for os. Da undertegnede lavede et interview med Haysen for hen ved at år siden, fortalte han åbenhjertigt om SønderjyskEs muligheder for at tilknytte stærke spillere:

“Vi kan kun hente meget stærke spillere til klubben, hvis vi også er villige til at slippe dem når der er gode muligheder for dem. Til gengæld er vi blevet et godt kort når spillere har behov for at genfinde formen og karrieren,” fortalte Haysen den gang. Han fortalte også at et helt uden tvivl er blevet lettere at hente spillere til. SønderjyskEs navn er styrket – ikke mindst på grund af sølvmedaljerne for at par sæsoner siden.

Kløve kom fra fodboldens næstøverste hylde. Han var godt scoutet og et eksempel på en fantastisk evne hos Haysen og Co til at hente spillere på det helt rette tidspunkt. Ligesom vi ønsker Troels Kløve god vind fremover, og siger tak for kampen, så sender vi også et par krydsede fingre til Haysen og hans folk. Vi tror på, at I kan gøre det igen!