Klumme

Klumme: Længe leve Caroline

I lørdags blev der skrevet idræts verdenshistorie. Som første danske tenns-singlespiller vandt Caroline Wozniacki en Grand Slam og sikrede sig samtidig førstepladsen på verdensranglisten.
Dermed indfriede hun de meget konkrete sportslige mål, som hun beredvilligt fortalte om da hun i en alder af blot 11 år spillede op med den danske kvindeelite.
Det er en fantastisk historie. Både af den oplagte grund, at hendes præstation i Melbourne er på niveau med Bjarne Riis i 1996 – bare uden epo. Og fordi man stadig har optagelserne med den ranglede 11 årige Miss Sunshine, som iført et mægtigt overbid havde svært ved flertalendelsen på Grand Slams. Fantastisk TV.
Sejren i Melbourne er blevet fejret efter alle kunstens regler. Sikkert både fordi Caroline er en stolt og glad sportskvinde, men også fordi det er en tradition, som har branded såvel Australian Open, tennissporten og Caroline verden over.

Men bliver det nu ikke lidt for meget? Nu skal hun da passe på at hun ikke bliver for vigtig! På de sociale medier myldrer det med mavesure ytringer og da Radio 24-7 omtalte præstationen var der masser af negative lytter-sms’er: Skal vi nu høre om hende igen? Er det nu så fantastisk og bla bla bla…

Kære mavesure danskere med ondt i r….. Har I set at der er en kanalskifter på fjernbetjeningen? Hvis I ikke kan tåle at se, at en landsmand hæver sig op over vores socialdemokratiske “vi er allesammen lige” tankegang og præsterer vaskeægte verdensklasse – og glæde jer ved det, så er det bare ærgerligt. Jeg synes vi skal hylde og rose de få, som tør sætte sig tårnhøje mål – og bagefter gå efter dem. Og nå dem!
Man vinder ikke Grand Slams og bliver verdensetter ved at sidde på sin flade bagdel og spille sur. Man bliver verdensetter ved ekstremt hårdt slid, enorm vilje til at komme igen når alt går imod én og en aldrig svigtende tro på sine evner.
Tænk hvor langt vi kunne komme som personer, som virksomheder og som land, hvis der var flere caroliner! Så spar os for al den brok og misundelse. Det er en uskik i vores folkesjæl.

Kære Caroline! Tillykke med dine fantastiske præstationer. Vi er mange som er stolte over at dele nationalitet med dig!