Kløften Festival 2019 Foto: René Holm
Kløften Festival 2019 Foto: René Holm
Kultur

Kløften Festival 2021 er aflyst

Efter udmeldingen om restriktioner omkring afvikling af events, hen over sommeren har Kløften Festival meldt ud at årets festival ikke bliver arrangeret.

“Den politiske aftale beskriver hvilke restriktioner der pålægges afvikling i sommeren 2021. Vi har som skrevet ventet længe på denne udmelding, og vi må desværre udtrykke skuffelse over den politiske proces. Det har ikke været og er ikke holdbart for såvel vores gæster, leverandører, hjælpere og for alle festivalarrangører, at leve med uvisheden så længe, og dette til trods for at festivalarrangørerne og Dansk Live igennem mange måneder er kommet med forslag til, hvorledes forskellige alternativer kunne afprøves.
For Kløften Festival betyder det, at der alt andet lige være følgende restriktioner: Coronapas, overnatning på camp er ikke tilladt, udarbejdelse af sundhedsplan – alt det finder vi sagtens ud af. Men med et maksimalt antal på 2.000 gæster vil det jo ikke være muligt for os at afvikle”, skriver Kløften Festival i en pressemeddelelse.

I 2020 var der lagt op til et stort 40 års jubilæum, dette blev udskudt til i år, men nu er håbet at jubilæet kan gennemføres med forsinkelse i dagene 23.-25. juni 2022.

Igen i år vil der blive afviklet havefester, da arrangørgruppen bag sidste års succes Kløften Havefest, er klar på en ny omgang.

Slutteligt skriver arrangørerne:
“I år kender vi bedre vilkårene omkring hjælpepakker og vi har haft tiden til at sikre os i forhold til ikke at indgå forpligtende aftaler. Kløften Festival, Støtteforeningen for Kløften Festival og Kløften Havefestival er derfor enige om, at overskuddet fra Kløften Havefestival i år skal tilgå foreningslivet i Sydjylland. Foreningslivet har i den grad også mærket at Kløften Festival ikke afvikles, idet vi i Kløften Festival regi jo ikke har haft mulighed for at støtte op omkring dem via uddeling af overskud. Derfor er vi overhovedet ikke i tvivl om, at det er den helt rigtige beslutning”.