Debat

JV har fjernet værn om VUC Syd

VUC Syd skulle have sønderlemmende kritik fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, før JydskeVestkysten fjernede det journalistiske skjold, som dagbladet tidligere har værnet VUC Syd med. I en leder lægger JV ikke fingrene imellem i en kritik af VUC Syd-bestyrelsen.
Men det er også en leder, der emmer af manglende indsigt. Det hedder således: “Hvad, der har været bemærkelsesværdigt stille om, er bestyrelsens rolle og ansvar”, hvilket er decideret forkert. Der har i andre medier været bemærkelsesværdig hård storm mod netop bestyrelsen, men JV-skjoldet har sikret, at formanden, borgmester HP Geil, ustandselig har fået lov til at komme med snik-snak. Ukritik har JV haft mere fokus på HPs bortforklaringer end på den månedlange kritik, der har vist sig at være berettiget.
Kun i JV har der været bemærkelsesværdigt stille om bestyrelsens rolle og ansvar!
Nu fastslår lederen, at VUC Syd med domicil i Haderslev ikke er blevet drevet efter sunde principper og fornuftig omgang med skatteydernes penge. Det var vi allerede for mere end et halvt år siden nogle, der pegede på, herunder også mere sandfærdige medier end JV, der på den journalistiske scene har været forbavsende stille.
Efter hvad der forhåbentlig kun har været en lang tornerosesøvn, slår lederen nu fast, at en bestyrelse ikke kan fralægge sig ansvar. Naturligvis ikke, men det er kun få dage siden, at HP i JV fik lov til at skubbe aben over på revisionsselskabet – og i øvrigt få lov til at fremstå som offer for dårlig revision!
Det noteres med rette, at VUC Syd-bestyrelsen har sovet i timen, blåstemplet direktionens initiativer enten med viden om konsekvenserne eller i uvidenhed – og ingen af delene kan undskyldes. Jeg siger, at bestyrelsen har været bevidst uvidende, hvilket er diskvalificerende.
Den JV-leder kommer mindst et halvt år for sent – og her har jeg svært ved at finde trøst i det gamle ord: Bedre sent end aldrig!
Havkatten Calle