Jul i Gården afholdes i Haderslev de kommende weekender Foto: Pressefoto
Jul i Gården afholdes i Haderslev de kommende weekender Foto: Pressefoto
Haderslev

Julestemning i Haderslev

Museumsinspektør Nynne Sanderbo Martinusen vil gerne sikre julestemningen i Slotsgade. Julemagien skal først og fremmest skabes i de gamle huse, der danner en perfekt ramme for julen.
Derfor holder museet længere åbent to weekender i november, hvor museet pynter op til den store guldmedalje.
Desuden vil Ehlers Samlingen lukke op for sit skatkammer af Louis Ehlers’ private samlinger af sjældne skatte og sære fund, som samleren tillagde en særlig betydning, i en julekalender-udgave, der kan opleves ude fra gaden op til Juleaften.

Jul i Gården
Slotsgade 20 + 22
Fra d. 14. november kan du tage hul på den hyggelige julestemning med et besøg i gården bag Ehlers Samlingen og Von Oberbergs Hus. I år kan museerne ikke lave særlige events, men vi kan stadig bidrage til at det bliver jul i Haderslev.
”Vi har pyntet op efter alle kunstens regler og fyldt museumsbutikken med julepynt og nye varer – så der er mulighed for at finde unikke julegaver fra danske kunsthåndværkere,” fortæller museumsinspektør Nynne Sanderbo Martinusen.
Det er altid gratis at besøge butikken i museets åbningstid. Hvis du køber billet og besøger museerne, kan du se juletræets historie eller tage et hvil i den nye stue på loftet af Von Oberbergs Hus.
I weekenderne 14.+15. og 21.+22. november åbner vi desuden allerede kl. 11, og der vil være gratis entré til Von Oberbergs Hus. Der er både åbningstid og plads til at holde afstand.
Husk mundbind – vi har håndspritten!

Den Store Lertøjskalender
”I år bliver det en jul med afstand og håndsprit. Men det skal ikke afholde os fra at skrue op for julemagien på Ehlers Samlingen!”, meddeler museumsinspektør Nynne Sanderbo Martinusen, der måtte lægge nye planer i forhold til at sikre julestemningen i Slotsgade.
Derfor introducerer Ehlers Samlingen i år Den Store Lertøjskalender. Museet omdanner et vindue til kalenderlåge og hver dag fra 1.-23. december kan du se et nyt stykke lertøj i udstillingsvinduet ud til Slotsgade.
Museumsinspektør Nynne Sanderbo Martinusen fortæller:
”Ehlers Samlingen er et wunderkammer, og det vil vi gerne vise frem. Især i denne tid, hvor det bliver mørkere, og vi trænger til at se de små lysglimt, bliver opmuntrede og inspirerede.”
Læg vejen forbi og se hvad dagens genstand er!

Museerne i Historie Haderslev lukker ned for i år med sidste åbningsdag d. 23. december.
Frem til d. 23. december kan man nå at se særudstillingen ”Blikfang” på Slesvigske Vognsamling, og som altid giver en billet mulighed for et besøg på alle tre museer indenfor 30 dage fra købsdagen.