Haderslev

Julegaver spredte glæde i Haderslev

De store julesmil lyste op denne – ellers lidt kolde og blæsende – lørdag formiddag på Stormklokken i Haderslev. Anledningen var, at Melanie Ahrenkiel fra ‘Bobbie Nielsens Netværk’ var i byen for at give julegaver til de børn, som ellers ikke bliver forkælet ret tit.

Bobbie Nielsen er en ildsjæl, som med hjælp fra mange venlige mennesker og virksomheder forsøger at forsøde livet for de mennesker i vort land, som ikke har det let. Og denne lørdag formiddag var det børnene, som skulle mærke at julen også er for dem.

[media-credit name=”Foto: Syg i Haderslev” align=”none” width=”300″][/media-credit]

“Der var masser af flotte julegaver. Det var helt fantastisk,” fortæller Anne Pedersen, som repræsenterer foreningen ‘Syg i Haderslev’. Hun fortæller, at dagens gave-modtagere i høj grad var familier, hvor forældrene er på kontakthjælp eller ressourceforløb, ligesom der også var en del flygtningefamilier, som tog imod. Og ingen blev mødt med nærgående spørgsmål:

“Nej, der blev overhovedet ikke stillet spørgsmål. Det var meget fint. Gaverne spredte så stor julestemning hos mennesker som vitterligt har svært ved at købe en gave til deres barn. Jeg talte blandt andet med en mor til to, som fortalte at noget livsvigtigt var sat op til den tredobbelte pris. Så uden hjælp ville børnene ikke kunne mærke julen,” fortæller hun.

[media-credit name=”Peter Rasmussen” align=”none” width=”300″][/media-credit]

Ingen gik forgæves i Haderslev i dag. Og der er mange børn i byen, som nu tror at julemanden hedder Bobbie eller Melanie.