Jobcenteret i Haderslev afspærret Foto: Pressefoto
Jobcenteret i Haderslev afspærret Foto: Pressefoto
Haderslev

Jobcenter i Haderslev evakueret tidligere på dagen

Jobcenter Haderslev blev tidligere i dag evakueret og Østergade afspærret, fordi en medarbejder på jobcentret havde observeret gaslugt. Brand og Redning Sønderjylland har i samarbejde med Syd- og Sønderjyllands Politi afsøgt bygningen og området omkring jobcentret og ikke fundet et gasudslip. Afspærringen er derfor ophævet.

”Vi har undersøgt hele bygningen med gassporingsudstyr og i samarbejde med gasleverandøren, ligesom området omkring jobcentret er blevet afsøgt. Derudover har vi undersøgt den nærliggende gasledning for brud, og der er ikke noget der tyder på, at der er gasudslip i området. Derfor har vi nu ophævet afspærringen, om man kan trygt opholde sig i bygningen igen”, siger Lars Damkjær, indsatsleder ved Brand og Redning Sønderjylland.

Evakueringen betød, af medarbejderne på Jobcenter Haderslev måtte forlade deres arbejdsplads nogle timer torsdag formiddag fra omkring klokken 10.00 frem til middag.

”Medarbejderne har taget situationen roligt. De samledes på havnen, som er vores evakueringsplads, og da der var styr på alle folk, kunne de senere gå til Rådhuset, hvor de kunne komme indenfor. Nu kan de vende tilbage til arbejdet, og vil tage kontakt til de borgere, der har fået aflyst deres aftaler på grund af episoden”, siger Birgit Thorup, direktør for Arbejdsmarked og Borgerservice i Haderslev Kommune.

Det har ikke været muligt at finde årsagen til gaslugten. Hvis man føler sig påvirket efter at have været i området, opfordres man til at søge læge.