Kim Lykkeskov Foto: Annemette Stollig
Kim Lykkeskov Foto: Annemette Stollig
Ishockey

Ishockey: Finsk forstærkning

SønderjyskE henter den finske back Christian Silfver i Hvidovre Fighters.

Et stærkt forsvar er en af grundene til, at SønderjyskE Ishockey er kommet så godt fra land i Metal Ligaen.

Sønderjyderne er det hold i ligaen, der har lukket færrest mål ind, og nu skal en finne hjælpe med at forstærke forsvaret yderligere.

27-årige Christian Silfver skifter med øjeblikkelig virkning fra Hvidovre Fighters til SønderjyskE, og hvis aftalen når at blive godkendt hos Danmarks Ishockey Union, kan backen debutere allerede i fredagens udekamp mod Rødovre Mighty Bulls.

Ifølge sportschef Kim Lykkeskov er der to væsentlige årsager til, at SønderjyskE nu vælger at hente en syvende udlænding ind.

– For det første har det hele tiden været planen, at vi gerne ville hente en skøjtestærk back, og nu bød muligheden sig med Christian Silfver. For det andet passer tidspunktet med, at vi har Rasmus Nielsen ude de næste fem kampe, og Kyle Wharton er ude på ubestemt tid, og det er to markante backs, vi må undvære. Derfor synes jeg, at det giver god mening, at vi vælger at hente en backforstærkning ind nu, siger Kim Lykkeskov.

Christian Silfver spillede i sidste sæson for Herning Blue Fox, der nåede hele vejen til finalen, og backen lavede i sæsonen 40 point i 64 kampe, mens det i denne sæson er blevet til 12 point i 16 kampe for Hvidovre Fighters.

– Han er en skøjtestærk back, der er god med pucken, og han har både i Herning og Hvidovre bevist, at han både kan spille overtal og undertal, siger Kim Lykkeskov.