Fodbold

Ingen sag: Nu handler det atter om sport

Efter næsten fem uger med undersøgelser, interviews og afhøringer har DIFs Matchfixingsekretariat besluttet ikke at indbringe sagen for Matchfixingnævnet i DIF. Det er hovedkonklusionen på den undersøgelse, som blev iværksat efter SønderjyskEs superligakamp i Herning mod FC Midtjylland den 18. marts.
SønderjyskEs adm. direktør, Klaus B. Rasmussen er meget tilfreds med afgørelsen:
– Jeg vil gerne starte med at understrege, at vi også havde forventet, at resultatet af Matchfixingsekretariatets undersøgelser ville ende ud i, at der ikke er en sag.
Det har været en meget hård og umenneskelig periode på næsten fem uger, hvor klubben og ikke mindst spillere, trænere og sportschef er blevet mistænkeliggjort, siger Klaus B. Rasmussen, og fortsætter:

Går altid på banen for at vinde

– Dag efter dag har de oplevet at blive hudflettet i den ene ekspertanalyse efter den anden i medierne. Og samtidigt har de skulle koncentrere sig om at præstere flere gange om ugen på det mest kritiske tidspunkt i sæsonen. Jeg har dyb respekt for det, spillerne og den sportslige ledelse har leveret under et enormt pres, understreger Klaus B. Rasmussen.
– Vi går altid på banen for at vinde kampene i SønderjyskE. Det ligger dybt i vores DNA og værdier, at vi skal kæmpe ekstra hårdt for at opnå de ønskede resultater på banerne, halgulvene og i alle andre sammenhænge. Derfor er vi selvfølgelig også glade for dagens afgørelse. Nu handler det igen om fodbold, og sådan skal det også være. Vi kan også i den kommende sæson invitere syd – og sønderjyderne til superligabold, og i den kommende periode skal vi spille spændende kampe om en plads i europæisk fodbold. Det ser vi meget frem til, siger Klaus B. Rasmussen.

Glad formand

Også bestyrelsesformand i SønderjyskEs ejerfond, Claus Guldager, er tilfreds med afgørelsen i matchfixingsekretariatet:
– Jeg glæder mig meget over, at DIF`s matchfixingsekretariat, efter en særdeles grundig undersøgelse, nu har meddelt, at sagen ikke bliver indbragt for Matchfixingnævnet. Undersøgelsesforløbet har påvirket alle i og omkring SønderjyskE meget. Det er ikke rart at være mistænkt for urent trav. Undersøgelsens konklusioner renser spillere, ledelsen og trænerteamet. Det er der grund til at glæde sig over. Vi er lettede, men ikke overraskede.
Som bestyrelsesformand i den fond, der ejer SønderjyskE, valgte jeg, da undersøgelsen blev indledt, at se den daglige ledelse og sportschefen i øjnene. Det bekræftede blot min tillid til, at alt er gået redeligt og ordentligt til.
Der er få eksempler på, at folk i vores organisation op til og efter kampen har kommunikeret på en uhensigtsmæssig måde. Det er erkendt og taget til efterretning for længst. Hertil er det også vigtigt for mig at fortælle, at vi er meget rørte og stolte over den fantastiske opbakning, vi har oplevet, fra nær og fjern. Jeg vil gerne rette en stor og varm tak til alle, som i hele forløbet har stået last og brast med SønderjyskE. Det understreger endnu engang det stærke sammenhold og den store opbakning til det lyseblå superligaprojekt, slutter Claus Guldager.