Den tredje af tre workshops om vækst og velfærd i Haderslev Kommune blev afholdt i Gram Fritidscenter Foto: Pressefoto
Den tredje af tre workshops om vækst og velfærd i Haderslev Kommune blev afholdt i Gram Fritidscenter Foto: Pressefoto
Politik

Haderslevs ungemiljø forbedres for uddannelser

Haderslev Byråd afholdt onsdag aften sin tredje af i alt tre workshops om vækst og velfærd. Temaet var uddannelse – hvordan får vi flere til at tage en uddannelse og hvordan får vi dem til at tage de uddannelser, arbejdsmarkedet efterspørger?

Den tredje af tre workshops om vækst og velfærd i Haderslev Kommune blev afholdt i Gram Fritidscenter.

For tredje gang på tre uger mødtes Haderslev Byråd med repræsentanter fra kommunens erhvervsliv, foreningsliv og denne gang uddannelsesinstitutioner for at diskutere, hvordan Haderslev Kommune gennem uddannelse skaber vækst og velfærd.

Fremtidsforsker Jesper Bo Jensen lagde ud med et oplæg om tendenser både lokalt og nationalt og hvad han forventer af fremtiden. Her var det blandt andet tydeligt, at for få unge i Haderslev Kommune tager en uddannelse og at det er vigtigt, man skaber gode miljøer for unge for at holde dem i kommunen.
”Vi fik en masse nyttig viden med til det videre arbejde, og det skal vi nu i byrådet omsætte til ambitioner for, hvad vi skal opnå på området inden for de næste 10 år. Vi ved, at vi skal have flere ind på arbejdsmarkedet og have uddannet de unge til de jobs, virksomhederne efterspørger, for at skabe vækst og velfærd, og det arbejde glæder jeg mig til at tage fat på sammen med resten af byrådet”, siger borgmester H. P. Geil.
”Vi har i flere år haft en ambition om at gøre kommunen mere attraktiv for de unge, og vi har også opnået flere gode resultater med for eksempel Streetdome, men vi skal gøre det bedre endnu, og det er det, vi nu skal i gang med at formulere nogle konkrete ambitioner for, så vi arbejder mod et fælles mål”, siger H. P. Geil.

De tre workshops, der skulle indlede arbejdet med vækst og velfærd er nu afholdt og næste skridt er at formulere ambitionerne, der skal vedtages i Haderslev Byråd. Deltagerne fra de tre workshops bliver nu inviteret til at blive medlem af tre råd for henholdsvis bosætning, arbejdspladser og uddannelse, så man fastholder momentum og får igangsat tiltag, der kan skabe udvikling.
”Jeg håber, at mange af deltagerne vil sige ja til at fortsætte arbejdet i et af de tre råd, så vi fastholder det gode engagement og den opbakning, der er til arbejdet lige nu”, siger H. P. Geil.