Haderslever vil uddanne skilærere
Haderslev

Haderslever vil uddanne skilærere

Et nystartet firma med udspring i Haderslev vil give danske unge en oplevelse for livet som skilærer i Østrig i den kommende vintersæson. Firmaets medstifter Karim Pedersen har erfaring fra højskole-verden, hvor han har arbejdet med formidling af unge til den østrigske skibranche i adskillige år. Nu har han startet sit eget firma, Slopesters, som skal hjælpe danske unge med at opfylde drømmen om en hel sæson i Østrig.

Slopesters

Slopesters tilbyder et intensivt forløb med 10 dages undervisning og forberedelse i Danmark, 10 dages undervisning i Østrig med dygtige skilærere og 10 dage på den officielle østrigske skilærer-uddannelse. Herefter er man uddannet certificeret skilærer, forudsat at man består. Efterfølgende har Slopesters jobaftaler med førende østrigske skiskoler på spændende destinationer, og kurset kompletteres altså med en afsluttende jobgaranti på en skiskole dernede.
”Vi har udviklet et undervisningsforløb, hvor man kommer igennem alt det, som man behøver for at blive klar til en sæson som skiinstruktør i Østrig. Samtidig giver vi jobgaranti – vi finder et job til kursisten på en østrigsk skiskole, hvor kursisten kommer til at arbejde i hele vintersæsonen og dermed bliver maksimalt integreret i lokalsamfundet i skiskole-miljøet – og får rig mulighed for også at stå selvstændigt på ski uden for undervisningstiden,” siger Karim Pedersen, der også lægger vægt på, at Slopesters tilbyder et markant billigere forløb end andre udbydere i markedet for uddannelse af skiinstruktører.
Skilærerkurset omfatter blandt andet teori og fysisk træningsforløb, introduktion til livet som skilærer, sikkerhed og almen opførsel på pisten og vejledning til det østrigske arbejdsmarked og arbejdsforhold. Desuden sprog og kulturforståelse. Når deltagerne er færdige med kurset, så er de klar til arbejde på en østrigsk skiskole fra december til april – med fuld løn.
”Det er en drøm for mig at starte op med et tilbud, hvor vi kan kombinere det bedste fra højskole-verden med en professionel skilærer-uddannelse. Vi lægger vægt på, at du både sprogmæssigt og kulturelt bliver klædt på til dit vintereventyr i Østrig. Du lærer også om at håndtere de situationer, der kan opstå undervejs som skilærer, og du møder erfarne danske skilærere, som selv har erfaring fra de østrigske skisportsteder,” siger Karim Pedersen.
Han fremhæver at Slopesters skaber trygge rammer omkring opholdet og sikrer, at deltagerne lander i Østrig med et stærkt netværk på plads, der eventuelt kan hjælpe undervejs, hvis noget skulle opstå. Skulle der opstå spørgsmål undervejs, så har Slopesters undervisere i Østrig, som rykker ud til skiskolen for at løse mulige udfordringer sammen med skilæreren og skiskolen.
”Vores mission er at give de unge en god basisuddannelse og fantastisk oplevelse i Østrig baseret på en grundlæggende begejstring for skisporten. Man tilegner sig erfaring og kompetencer, som kan bruges på mange fronter senere i livet og får en fed oplevelse med i bagagen”, slutter han.
Det første hold elever hos Slopesters starter til november 2019 og kommer til at tilbringe den kommende vintersæson ab december i de østrigske bjerge. Der er et begrænset antal pladser i Slopesters første år, så hurtig tilmelding er nødvendig for at sikre sig en af de attraktive skiuddannelsespladser.

Related posts

Debat: Kunsten at spare på budgettet

Peter Rasmussen

Fyrværkeri beslaglagt i Haderslev

René Holm

Risiko for oversvømmelser påvirker syddanskernes boligkøb

Pulsens Redaktion