Nyheder

Haderslev vil sikre cyklister i vejkryds

Cyklister er særligt udsatte i vejkryds, hvor to ud af tre alvorlige cyklistulykker sker. Derfor deltager Haderslev Kommune i en ny landsdækkende kampagne i samarbejde med Rådet for Sikker Trafik, så flere cyklister kommer sikkert gennem trafikken.
Hvert forår er der tusindvis af danskere, der igen finder cyklen frem og bruger den, når de skal på arbejde eller motionere. Det er en aktuel anledning til at minde cyklister om at orientere sig grundigt og samtidig huske bilisterne på, at der kommer flere cyklende ud i trafikken.

Det er særligt, hvor cyklisternes og bilisternes veje krydser hinanden, at der er risiko for, at de støder sammen. Kryds er nemlig det sted i trafikken, hvor cyklister har størst risiko for at komme alvorligt til skade. Derfor deltager Haderslev Kommune nu i den nye landsdækkende kampagne “Brug 2 sek. mere.” Det skal sætte fokus på problemet og bidrage til at gøre kryds sikrere for cyklisterne i Haderslev Kommune.
”Vi arbejder på at forbedre forholdene for cyklister i kommunen. I løbet af det sidste år har vi blandt andet indviet Supercykelstien, og i år anlægger vi cykelsti imellem Vojens og Over Jerstal. Cykelstierne er med til at øge trafiksikkerheden og skabe fremkommelighed. Hvis vi så også kan få folk til at bruge bare 2 sekunder mere i krydsene, så tror vi på, at vi kan komme langt og vi kan måske undgå en række ulykker”, siger Benny Bonde, formand for Udvalget for Plan og Miljø.
Når cyklister kommer alvorligt til skade i kryds, er der tit en menneskelig årsag til ulykken. Ofte kunne ulykken nemlig være undgået, hvis bare bilisten og cyklisten havde brugt lidt mere tid på at orientere sig.
De fleste alvorlige krydsulykker sker, når en bil skal svinge og overser en cyklist, der skal lige ud. Bilisten sidder beskyttet inde i sin bil, men den sikkerhed har cyklisten ikke, og derfor er det typisk cyklisten, der for alvor kommer til skade i sammenstødet.

 

[otw_shortcode_info_box border_style=”bordered”]Gode råd til cyklisterne:
Brug 2 sekunder mere på at orientere dig grundigt i kryds og ved sideveje.
Vær særligt opmærksom på højresvingende biler bagfra og venstresvingende biler forfra.
Gode råd til bilisterne:
Brug 2 sekunder mere på at orientere dig grundigt i kryds og ved sideveje.
Vær særligt opmærksom på cyklister, når du skal svinge til højre eller venstre.
Sænk farten.
I perioden 2012-2016 kom 134 cyklister alvorligt til skade eller blev dræbt i en trafikulykke i Syd og Sønderjyllands politikreds.
Om kampagnen: Læs mere om kampagnen ”Brug 2 sek. mere” her. https://www.sikkertrafik.dk/kampagner/brug-2-sek-mere[/otw_shortcode_info_box]