Nyheder

Haderslev siger velkommen til sine studerende

UDAY er UC Syd og Haderslev Kommunes officielle velkomst til de nye studerende i Haderslev. Arrangementet er i år d. 19. september og starter i Kulturhuset Bispen og slutter af i kulturhuset SG25.
I år prøver UDAY for første gang at dele arrangementet op mellem to lokationer og får på den måde vist de nye studerende endnu mere af deres nye studieby end hidtil. Der er i år startet 300-400 nye studerende på UC Syd, som alle er inviteret til en dag med fokus på at lære både hinanden og Haderslev bedre at kende. Det gør de blandt andet gennem musik fra lokale musikere og over 30 boder fra foreninger og butikker i Haderslev. De bliver budt velkommen af formand for Udvalget for Kultur og Fritid Kjeld Thrane til dette spændende arrangement.

Komik på flere sprog

“Vi har inviteret en dansk/engelsk komiker Conrad Molden, som bl.a. vil fortælle om at lære dansk på Danglish – A Hyggelicious Comedy! Han kan nå både vores danske og vores internationale studerende,” fortæller Ea Fensholt, som er én af tovholderne på dagen. Hun fortsætter:
“Vi er meget glade for den store opbakning fra butikker og foreninger, som ønsker at deltage med en bod eller holde en konkurrence. De studerende kommer til at opleve alt det bedste fra Haderslev.”

I forbindelse med arrangementets nye koncept, har UDAY også fået en nye visuel identitet. Det er Grafisk Kommunikationsstuderende, Ea Eleonora Fensholt, som både er eventkoordinator og har lavet den nye identitet. “UDAY har meget potentiale for at give de nye studerende en god start og derfor var der brug for et design, der var mere indbydende og kunne være med til at markere det nye koncept”, siger hun. Det nye design kan ses på bannere i gågaden og på UC Syds campus i Haderslev.