COVID-19 testcenter i Kolding Foto: René Holm
COVID-19 testcenter i Kolding Foto: René Holm
Nyheder

Haderslev Kommune vil teste flere medarbejdere

Fra næste uge kan kommunale medarbejdere blive kviktestet for COVID-19 tre udvalgte steder i Haderslev Kommune. Borgmester H.P. Geil håber, at mange vil benytte sig af tilbuddet, så testkapaciteten kan udnyttes.

”Det er meget glædeligt, at vi nu kan tilbyde endnu flere af vores medarbejdere nem adgang til test for COVID-19. I forvejen har vi vores eget testteam, der tilbyder test af omkring 2000 medarbejdere, og med en ny aftale med Falck får endnu flere medarbejdere mulighed for at blive testet. Det kan forhåbentligt bidrage til, at færre bliver smittet og at vi undgår mest mulig smitte i vores insitutioner”, siger H.P. Geil.
Det er en ny aftale med Falck, der betyder, at kommunen nu kan oprette tre hotspotsteder, hvor medarbejderne kan møde op og få en såkaldt kviktest.
Tilbuddet er for frontpersonale – det vil sige medarbejdere, der i øjeblikket går fysisk på arbejde.
”Vi ønsker, at det skal være så nemt som muligt for vores medarbejdere at blive testet, og med den nye britiske mutation har det også været vigtigt for os at finde en løsning, hvor flere medarbejdere kan blive testet”, siger H.P. Geil.
Også medarbejdere fra de private og selvejende institutioner kan benytte sig af tilbuddet.
”Når medarbejderne er blevet testet, kan de som udgangspunkt forlade stedet igen. I tilfælde af en positiv kviktest, bliver man kontaktet per telefon. Vi håber, at det er noget medarbejderne vil benytte sig af, så vi kan få udnyttet al testkapaciteten”, siger H.P. Geil.
Muligheden for kviktest er et supplement til de igangværende PCR-tests, der bliver foretaget af kommunens egen testteam på seniorområdet.

De tre hotspotsteder for medarbejdere åbnes i:
• Sundhedscenter Haderslev Clausensvej 25, Haderslev.
• Sundhedscenter Vojens Rådhuscenteret 7, Vojens.
• Gram Fritidscenter, Stadionvej 15, 6510 Gram.

Related posts

15 særlige pladser i psykiatrien

Peter Rasmussen

Gram U14 drenge vandt sølvmedaljer

René Holm

SønderjyskE henter “stjerne” back

René Holm