Haderslev kommune logo
Haderslev kommune logo
Haderslev

Haderslev Kommune udvider veteranindsatsen

I en to-årig forsøgsperiode skruer Haderslev Kommune op for veteranindsatsen for at hjælpe både veteraner og deres pårørende.

Veteranerne og deres familier skal have endnu mere støtte og viden om, hvor de kan få hjælp og hvilke tilbud, der er. Derfor har Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Haderslev Kommune besluttet at udvide veteranindsatsen i en to-årig periode.
”Der findes i dag en række gode tilbud til veteranerne og deres pårørende, men vi vil gerne være endnu bedre til at bygge bro og skabe opmærksomhed om disse tilbud. Derfor ønsker vi at ansætte en medarbejder, der skal hjælpe med at afdække behovene og skabe opmærksomhed omkring disse tilbud”, siger Jon Krongaard, formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget.

Med store arbejdspladser indenfor forsvaret har Haderslev Kommune en del veteraner, der bor i kommune. I 2017 blev det derfor besluttet at ansætte en veterankoordinator og siden 1. oktober 2017 er der sket en løbende udvikling af veteranindsatsen i kommunen.
”Vi har fået etableret en veteranlejlighed, vi har lavet en masse aktiviteter for veteranerne og deres familier og lavet en samarbejdsaftale med Veterancentret for blot at nævne et par eksempler på nogle af de tiltag, der er gjort. Vores veteranindsatsen er i dag veletableret og er klar til at tage det næste skridt i udviklingen. Udvidelsen af veteranindsatsen sker efter flere års erfaring, som gør det er muligt at ”se hullerne i osten”, og videreudvikle veteranindsatsen i kommunen”, siger Jon Krongaard og fortsætter:
”Jeg er rigtig glad for, at det er hele udvalget, som bakker op om dette nye tiltag – det varsler godt, og vidner om, at der politisk er stort fokus på veteranområdet – og det er jeg personligt meget tilfreds med. Vi håber, at vi med udvidelsen kan hjælpe veteraner og pårørende endnu bedre, og at vi generelt får en bredere benyttelse af eksisterende tilbud”, siger Jon Krongaard.

Årets veterankommune
På baggrund af de mange eksisterende aktiviteter for veteranerne har Haderslev Kommune desuden sendt en ansøgning om at blive årets veterankommune i Danmark. Prisen uddeles for første gang i år, og det sker i midten af august.