Nyheder

Haderslev Kommune snakker for røgfri arbejde

Under Stafet For Livet i Haderslev vil kommunaldirektør Willy Feddersen fortælle om, hvorfor Haderslev Kommune indfører røgfri arbejdstid fra 2020, og hvordan lokale virksomheder kan få hjælp til at gå samme vej.

Fra 1. januar 2020 er det slut med at ryge i arbejdstiden, hvis man er medarbejder i Haderslev Kommune. For nogen er det indgreb i den personlige frihed. For andre er det et vigtigt skridt for at forbedre ansattes sundhed og nødvendigt for, at vi som samfund kan have den første røgfrie generation fra 2030.
I weekenden den 7. og 8. september er der Stafet for Livet i Damparken i Haderslev. Her kan man høre kommunaldirektør Willy Feddersen fortælle om, hvorfor Haderslev Kommune, som arbejdsplads skal være røgfri.
”Det er en aftale, som vi har brugt megen tid på at snakke igennem og forberedt os på, og det er en beslutning som medarbejdere og ledelse har taget i fællesskab,” siger Willy Feddersen.
”Det er ikke kun et spørgsmål om at nå til enighed. Det handler også om, at arbejdspladsen er godt forberedte på, hvad den kan tilbyde de ansatte, der ryger. Hvordan får de hjælp, hvis de ønsker at stoppe, og hvordan kan vi hjælpe dem, så de kommer godt igennem arbejdsdagen uden røg”.
Willy Feddersens oplæg henvender sig til både virksomhedsejere og ansatte, og du kan høre ham i Fighterteltet søndag den 8. september kl. 9.30.
Aftalen om at indføre røgfri arbejdstid i Haderslev Kommune er aftalt af medarbejdere og ledelse i enighed. Aftalen er desuden godkendt politisk af Økonomiudvalget.