Nu er det muigt at blive lyntestet i Haderslev kommune Foto: Haderslev kommunes facebookside
Nu er det muigt at blive lyntestet i Haderslev kommune Foto: Haderslev kommunes facebookside
Nyheder

Haderslev får to nye Covid-19 teststeder

Mandag den 1. marts kan detailhandlen i Haderslev Kommune åbne. Det følger Haderslev Kommune op med muligheden for kviktest i bymidten i Haderslev fra onsdag den 3. marts. Derudover åbnes også et test-sted i det sydlige Haderslev i Historie Haderslevs lokaler på Kløvervej.
”Vi skal gøre, hvad vi kan, for at holde smitten nede i Haderslev Kommune. Det gør vi ved at teste, teste, teste. Så vi kan sætte hurtigt ind og bryde smittekæder”, siger borgmester H. P. Geil, der glæder sig over, at kvik-testene bliver mere tilgængelige for borgerne i kommunen.
”Jeg er sikker på, borgerne vil passe rigtig godt på hinanden, når detailhandlen åbner. Det kan man blandt andet gøre ved at lade sig teste, inden man handler.”, siger H. P. Geil.
I forvejen kan alle få en Covid-19 kviktest gratis og uden tidsbestilling i Haderslev, Vojens og Gram. De to nye steder er et supplement til de eksisterende tre, så man når bredere ud til borgerne.
”Vi tilbyder i forvejen test i Sundhedscenter Haderslev, men fra onsdag vil vi også åbne et test-sted på Kløvervej, så det også er nemt for borgerne i den sydlige del af byen at få en kviktest”, sig H. P. Geil.
Ved kviktest får man svar på sin test efter 15 minutter i modsætning til pcr-test, som tages på Region Syddanmarks test-sted på Grønningen i Haderslev, hvor der går 1-2 døgn, før man har svar.
Haderslev Kommunes test-kapacitet er lige nu på omkring 1500 test om dagen, men bliver løbende opjusteret, efterhånden som samfundet genåbnes yderligere.

Skifter til næsebors-test hurtigst muligt
Kviktesten tages ved podning i næsen. I øjeblikket anvendes en test, der skal langt ind i næsen, men så snart de nye næsebors-test tages i brug, vil Haderslev Kommune efterhånden gå over til at anvende disse til kviktest.
Næsebors-testene forventes at være klar i løbet af uge 9.

Test-steder i Haderslev Kommune
Der findes i forvejen tre test-steder i Haderslev Kommune:
• Sundhedscenter Haderslev Clausensvej 25, Haderslev
• Sundhedscenter Vojens Rådhuscenteret 7, Vojens
• Gram Fritidscenter, Stadionvej 15, 6510 Gram
Åbningstiderne på kvikteststederne er kl. 9 – 12 og 12.30 – 19 alle ugens 7 dage. Ingen tidsbestilling. Medbring mundbind og sygesikringskort.

De to nye test-steder åbner onsdag den 3. marts og findes:
• Haderslev bymidte enten på Gravene eller i gågaden
• Kløvervej 87 B, Haderslev

Test-stedet i bymidten vil følge butikkernes åbningstider, mens test-stedet på Kløvervej holder åbent som de øvrige tre test-steder.