UC Syd Foto: Google maps
UC Syd Foto: Google maps
Haderslev

Haderslev får ergoterapeutuddannelse

Regeringen indgik i fredags en aftale med et bredt flertal i Folketinget om flere uddannelser uden for de store byer. Det betyder en ny ergoterapeutuddannelse i Haderslev, og det glæder både borgmester H. P. Geil og rektor på UC Syd, Alexander von Oettingen.
”Jeg glæder mig over, at Folketingets partier er blevet enige om at styrke UC Syds udbud af uddannelser i Haderslev. Vi har brug for, at de unge også kan uddanne sig uden for de større byer, hvis vi skal bevare en fornuftig balance”, siger borgmester H. P. Geil og fortsætter:
”Vi arbejder målrettet på at skabe vækst og velfærd i Haderslev Kommune, og her er uddannelse et at nøgleområderne til at lykkes. Men det kræver, at der er nogle gode uddannelser i nogle gode rammer for de unge at vælge til, så de ikke alle samler sig i de største byer. Derfor er jeg godt tilfreds med, at UC snart kan udbyde endnu en uddannelse i Haderslev.”

Også hos UC Syd glæder rektor Alexander von Oettingen sig over udsigten til en ny uddannelse i Haderslev.
“Det er vigtigt for hele vores dækningsområde, at der er gode muligheder for at uddanne sig her. Det er vigtigt for os, at vi kan levere den professionelle arbejdskraft, vores aftagere har brug for, og endeligt er det vigtigt for de unge at kunne uddanne sig der, hvor de bor. Derfor er vi også glade for, at vi nu har fået tilskud til at oprette en ergoterapeutuddannelse i Haderslev.”
Den nye ergoterapeutuddannelse forventes at starte i Haderslev i 2023 med optag i februar.