Nyheder

Gå til optiker og få øjensygdomme

Louis Nielsen sætter fokus på øjensundhed med gratis synstest, donation til forskning – og muligheden for faktisk at prøve en øjensygdom.
Louis Nielsen Haderslev skruer nu ekstra meget op for deres fokus på øjensundheden. I hele juni inviterer butikken nemlig hele byen til gratis synstest, hvor alle interesserede kan lægge vejen forbi til masser af nyttig viden og information om øjensundhed og samtidig få syn for sagen og se, hvordan hverdagen ville se ud med en øjensygdom.
”Vi taler meget om øjensundhed og øjensygdomme til dagligt, da det jo er et stærkt fokus i vores butik og i Louis Nielsen generelt. Men for mange mennesker kan det godt være svært at forestille sig, hvad det vil sige at skulle leve med en øjensygdom og hvor meget, det ofte vil påvirke ens livskvalitet Derfor har vi fået udviklet en app og nogle virtual reality-briller, der kan vise, hvorfor det er vigtigt at få undersøgt sine øjne regelmæssigt,” fortæller chefoptiker Thomas Aarø Andersen fra Louis Nielsen Haderslev.

[media-credit name=”Optiker Thomas Aarøe Andersen, Louis Nielsen i Haderslev.” align=”alignnone” width=”300″][/media-credit]

Ikke en skræmmekampagne – tværtimod
At Louis Nielsen står klar til at vise alle lokale borgere, hvordan en hverdag med nogle af de mest almindelige øjensygdomme kan se ud, skal ikke forstås som en skræmmekampagne – faktisk det modsatte, forklarer chefoptiker Thomas Aarø Andersen;
”Selvom det kan virke temmelig skræmmende at se igennem virtual reality-brillerne, hvordan livet med en øjensygdom kan se ud, er der en vigtig, positiv pointe i, at det er nemt selv at gøre en forebyggende indsats for sit syn ved blot at få sine øjnes sundhed tjekket hos øjenlægen eller hos en optiker mindst en gang hvert andet år.”

Kunderne kan hjælpe med at støtte forskningen
Samtidig med at Louis Nielsen tilbyder gratis synstest med sundhedstest i juni måned, giver butikken også penge videre til et godt formål: For hver synstest, der bliver foretaget i juni måned, sender Thomas og teamet nemlig 20 kr. ubeskåret videre til øjenforskning, og på den måde kan byens folk altså være med til at sikre, at der kommer så mange penge som muligt videre til den forskning, der er hele grundlaget for det vigtige arbejde med øjensundhed.
Pengene uddeles af Dansk Blindesamfund, der står bag den 32 år gamle Øjenfonden, som sidste år delte midler ud til forskning i bl.a. den mest almindelige øjensygdom i Danmark, AMD (alderspletter på nethinden), samt i genetiske forandringer, der fører til kræft i øjet.

[media-credit name=”Bliv tjekket oftere og undgå øjensygdomme, lyder opfordringen.” align=”alignnone” width=”300″][/media-credit]

 

[otw_shortcode_info_box border_style=”bordered”]Mindst 50% af alle synstab i Danmark kunne undgås, hvis danskerne bl.a. kom lidt oftere og mere jævnligt afsted til øjenundersøgelse hos optiker eller øjenlæge. Derfor opfordrer Louis Nielsen og Dansk Blindesamfund nu alle danskere at få tjekket deres syn – ganske gratis i hele juni måned. Læs mere om kampagnen Fremtidens Øjensundhed her: https://www.louisnielsen.dk/syn-og-helbred/ojensundhed[/otw_shortcode_info_box]