Ishockey

Frederik Dichow draftet til NHL

Lørdag blev ishockeymålmanden Frederik Dichow fra Vojens draftet som den blot tredje keeper til NHL, da Montreal Canadians valgte ham i femte runde som nummer 138.
Frederik Dichow skifter inden denne sæson til Malmö Redhawks U20-hold.
Jeg er meget glad, Det er noget jeg har set frem til længe. Jeg fejrer det sammen med min familie nu og det er virkelig en drøm, som går i opfyldelse, siger Frederik Dichow til Hockeytinget.dk.
Han er glad for at det blev Montreal Canadiens, som er en traditionsklub af de helt store, som draftede Dichow, som han fortæller til Hockeytinget:
– Jeg var på deres Combine Camp i Stockholm og er meget lykkelig over at blive draftet til sådan en storklub, som Montreal Canadiens er. De har ry for at skabe gode målmænd, lyder det fra Dichow.

Montreal har haft en unge keeper med til Combine Camp i Sverige, ligesom klubben har set ham spille live adskillige gange.

Frederik Dichow bliver dermed den tredje danske keeper som draftes til NHL. Den første er Frederik Andersen, som har stor succes i NHL, og ved draften blev 18 årigeMads Søgaard draftet som nummer 37 i anden runde af canadiske Ottawa Senators.