Jeppe Simonsen Foto: Svend Anker Iversen
Fodbold

Fortjent SønderjyskE point mod FCK

I dagens sene Superliga opgør tog SønderjyskE hjemme imod FC København.
Efter en intens indledning på kampen, fik gæsterne et lille overtag i spillet, dog som igennem hele kampen at blive rigtig farlige foran mål.
Cirka midtvejs i første halvleg fandt hjemmeholdet et godt flow i spillet og kunne presse FCK tilbage på banen.
Det udmøntede sig i flere store muligheder, hvoraf den største tilfaldt Victor Ekani, som fra kanten af feltet sparkede første gang, men afslutningen ramte stolpen og trillede langs med mållinjen.
Minutterne efter blev Daniel Prosser spillet fri, men han blev presset i afslutningen som gik lige forbi fjerneste stolpe.
SønderjyskE pressede på for føringen og efter 32 minutter kom scoringen, da Abdulrahman Taiwo prøvede en afslutning med hælen. Bolden blev blokeret og returen havnede for fødderne af Jeppe Simonsen, som i helt fri position kunne trille bolden ind til 1-0.
Resten af første halvleg havde SønderjyskE kontrol over kampen og kunne gå til pause med 1-0 føringen.

I anden halvleg var det igen hjemmeholdet der virkede ovenpå og havde som i slutningen af første halvleg spillet.
Dog kom FCK som tiden gik mere ind i kampen og begyndte at lægge et tungt pres på hjemmeholdet.
Efter 65 minutters spile prøvede Jonas Wind at afslutte med flere forsvarsspillere foran sig, returbolden fik han prikket videre til Pep Biel, som sparkede FCKs første afslutning inden for målrammen ind.
SønderjyskE havde et par muligheder for at bringe sig i front igen, men enten manglede skarpheden foran mål, ellers manglede den spiller der stod det rigtige sted.
Med fem minutter tilbage af kampen, fik FCK et straffespark, da bolden rammer Emil Holm på armen, efter et indlæg. I første omgang undlod dommer Jørgen Daubjerg Burchardt at fløjte forseelsen. Men et VAR gennemsyn ændrede beslutningen.
Straffesparket brændte Jonas Wind, da han sparkede bolden langt over mål.
Dermed endte det med pointdeling i en kamp som SønderjyskE havde stor ære af og især i først halvleg, med lidt held kunne have trukket sig sejrsrigt ud af.
Men samtidig havde heldet med sig og fik et point med ud af.