Politik

Forsvarschefen taler til lysfesten

Det bliver forsvarschef Bjørn Bisserup, som skal holde årets tale til Lysfesten på Haderslev Kaserne, hvor der forventes op imod de 10.000 mennesker der møder op for at mindes og fejre Danmarks Befrielse. Frsvarschefen går på talerstolen cirka klokken 22.10.
”Det er en stor glæde, at forsvarschefen har sagt ja til at holde årets hovedtale. Markeringen af Danmarks Befrielse er en helt særlig oplevelse, som jeg ser frem til at dele med forsvarschefen og de mange fremmødte”, siger borgmester H.P. Geil i en pressemeddelelse.

Bjørn Bisserup blev i januar 2017 udnævnt til Forsvarschef, han har haft en livslang karriere i Forsvaret, siden han i 1976 ”trak i trøjen”.

Siden den første lysfest blev afholdt i Haderslev har rækken af hovedtalere gennem tiden talt blandt andet H.K.H. Prins Joachim (2016), prorektor Lykke Friis (2017), Lars Løkke Rasmussen, en række forsvarsministre, biskopper, professorer og folketingsmedlemmer.

Foruden Lysfesten på kasernen , er der mange arrangementer rundt om i byen, blandt andet et sikkerhedspolitisk topmøde. På selve kasernen er der foruden talen også et stort lysshow på kasernens facadevæg.

”Forsvaret og de mange militære installationer i Haderslev Kommune spiller en særlig rolle i Haderslev, og det er derfor helt naturligt også at gøre Haderslev til et centrum for interessante forsvars- og sikkerhedspolitiske diskussioner”, fortæller H.P. Geil.

Det samlede program for lysfesten kan ses på: www.haderslevlysfest.dk, og her kan der også bestilles gratis billetter til topmødet.