Nyheder

Fodplejere forkælede ti socialt udsatte

Fodplejerne Heidi Veien fra VELværelset i Vojens og Vibeke Vogt Haarsløv fra Årøsundefødder gav i lørdags socialt udsattes fødder en kærlig hånd.
De to fodplejere deltog i et landsdækkende event “Fod på livet”, under Sammenslutningen af Danske Fodplejere hvor socialt udsatte over hele landet få ordnet deres fødder professionelt.

– Jeg deltager i ”Fod på livet,” fordi jeg ved, at det virkelig kan gøre en stor forskel hos brugerne på værestedet. Sunde fødder betyder bare utroligt meget for os alle, og derfor glæder jeg mig til at hjælpe en gruppe, der ikke nødvendigvis selv har fokus på fodpleje, fortæller Heidi Veien som på dagen havde ti borgere igennem, som foruden behandlingen også fik en goodiebag med gaver fra lokale firmaer med hjem

Et skjult og overset problem
Det er Landsforeningen af VæreSteder, der byder fodplejerne indenfor til ”Fod på livet”. Brugere, der har deres gang på værestederne, er socialt udsatte, der for eksempel har problemer med psykisk sygdom, misbrug, hjemløshed, ensomhed og fattigdom.
Sekretariatschef i Landsforeningen af VæreSteder, Cliff Kaltoft, kalder brugernes fødder et overset område:
– Mange af vores brugere har livsstilssygdomme, der også giver problemer med fødderne, og for eksempel dårligt blodomløb kan give vidtrækkende konsekvenser. Brugerne skjuler ofte problemerne, og derfor fylder fodpleje desværre ikke meget i socialt arbejde. Men der er uden tvivl et stort behov, og vi er utroligt glade for den indsats Sammenslutningen af Danske Fodplejere gør, siger sekretariatschef Cliff Kaltoft.

[otw_shortcode_info_box border_style=”bordered”]Fakta
Heidi Veien har haft VELværelset i 6 år her i oktober 2018. I klinikken behandler hun unge som ældre, mænd som damer. Alle bliver taget godt imod i den lille klinik, der ligger i forbindelse med hjemmet. Det er primært fodbehandlinger hun udfører i klinikken, men der er også plads til lidt manicure, Shellacã, samt voksbehandlinger bare for at nævne noget at det man kan få lavet i VELværelset. Er du pensionist med udvidet helbredstillæg kan du også benytte VELværelset din til fodbehandling. Kig ind på hjemmesiden www.velvaerelset.dk for mere information.
Sammenslutningen af Danske Fodplejere (SADF) er brancheforening for cirka 450 fodplejere, der alle har taget en SADF-godkendt uddannelse. Fodplejerne er lægeeksaminerede og er uddannede i at behandle fødder samt identificere sygdomsbetingede problemer.
Landsforeningen af VæreSteder repræsenterer cirka 130 væresteder og 70 boformer, der hvert år er i kontakt med omkring 25.000 socialt udsatte i hele Danmark. Værestederne arbejder blandt andet på at skabe meningsfyldte aktiviteter, der giver brugerne et fællesskab at deltage i.
[/otw_shortcode_info_box]