Nyheder

Flyvevåbenet fejrer 69 år

Fighter Wing Skrydstrup fejrede Flyvevåbnets 69. års fødselsdag.
I chefens fravær, forestod chef for logistikafdelingen, oberstløjtnant J. Wolff mindehøjtideligheden. Her følger hans tale:

Kære kollegaer!

Vi er i dag med til at fejre Flyvevåbnets 69. års fødselsdag. En årrække som ikke er gået forbi uden at efterlade tydelige spor. Så selv om dette er en festlig begivenhed, vi fejrer, skal vi ikke glemme, at de af vores kollegaer, som har bidraget med deres liv, har bidraget til at ændre kultur og procedurer og dermed reddet medarbejderes liv.

Flyvevåbnets historie bærer i høj grad præg af det som afspejler medarbejderen i Flyvevåbnet i dag. Løsningsorienteret, viljen til at gå den ekstra mil for at løse en opgave, professionalisme og evnen til at tilpasse sig forholdene.

I dag, efter 69 år, står vi overfor en lignende situation med en radikal ændring af strukturen, nyt materiel, omskoling, fastholdelse, hvervning af personel og nye opgaver. Vi siger snart farvel til F-16, som har været vores trofaste følgesvend, dag og nat, nationalt som internationalt og i krig og fred i snart 40 år.

Vi er alle er spændte på dette næste kapitel i Flyvevåbnets historie, det er jeg selvfølgelig også. Men jeg er overbevist om, at vi med jeres professionelle holdning, arbejdsindsats, iver og kollegiale støtte, hurtigt vil være inde i de nye procedurer og tage godt imod vore nye kollegaer.

Det vi har lært i fortiden bringer vi med i fremtiden, og sammen med hårdt arbejde, vil det sikre en gnidningsfri transition.
Vores forgængere kom i mål med et velfungerende flyvevåben, ligesom vi også vil, og vi vil igen høste ros og få succes og blive NATOs mest eftertragtede fighter Wing.

Lad os sammen hædre vores tidligere kollegaer, danske som udenlandske, som i årenes løb har været med til at skabe det Flyvevåben vi kender i dag.

Jeg vil nu ligge denne krans til minde om vores kammerater, som i tidens løb har betalt den ultimative pris, livet.

”Æret være Deres minde”.