Debat

Flere omkostninger til danskerne

Hjørdis Bøgh, Slotsgade 27, Haderslev, skriver:

Vi fattige bliver mere fattige. Regeringen er altid ude på at gøre os fattige mere fattige. Grænsen er langt overskredet for langt tid siden. Mindst for 20 år siden.

Vi kan ikke klare flere kontanthjælps- og førtidspensionsordninger s reformer , der bliver ringere og ringere hver gang Christianborg politiker “klapper i hænderne” og laver den ene reform efter den anden. Samtidigt optager flere og flere især de fattigste flere og flere disse mega dyre kviklån for at få mad på bordet og betale de mest basale regninger som husleje, el, vand og varme.

Nyt tøj og ting og sager og en udflugt i ny og næ er “en by i Rusland”. Selv arbejderklassen optager dyre kviklån. Jeg ser dem i luksusfælden. Dårlig økonomi kan have mange årsager. Men regeringen skal ikke gøre de fattige mere fattige. Nogle flere penge til de mest fattige ville gøre mirakler. Så kan de rigeste godt undvære en flaske god vin om ugen. Rige må godt være rige. Men den fattige har også ret til et værdig liv , hvor man kan have tag over hovedet og mad på bordet, betale sine udgifter og regninger og kunne købe et nyt køleskab m.m. , når det skal skiftes ud. og nyt tøj og lidt fornøjelser.

Det behøver ikke være i luksusklassen. Danmark er et velfærdssamfund for alle, der bor i Danmark uanset indkomst.