Fodbold

FC Prostata starter hold i Haderslev

Haderslev Fodboldklub starter i samarbejde med DBU og Haderslev Kommune et nyt FC Prostata-hold op.

FC Prostata er et tilbud om motionsfodbold for mænd med prostatakræft, ligesom mænd som har haft prostatakræft er velkomne.

Holdet har plads til alle, både de erfarne spillere og den absolutte nybegynder.

Mange mænd rammes af prostatakræft, som med omkring 4500 nye tilfælde er det den mest udbredte kræftform blandt mænd, for mange kan det være svært at finde en god måde at starte eller komme i gang igen med motion efter et sygdomsforløb.

Motionsfodbold er god og varieret motion og træning, som styrker både krop, kondi og knogler, foruden fortæller mange af spillerne på de eksisterende FC Prostata-hold rundt omkring i landet, at det bedste ved holdet er det gode fællesskab og sammenholdet, der får dem til at stille op på grønsværen uge efter uge.0

Haderslev Kommune indgår i samarbejdet om FC Prostata, og det forventes, at en del af deltagerne vil kunne findes via kommunens kræftrehabilitering.
Formand for Udvalget for Sundhed og Forebyggelse, Børge Koch, glæder sig over samarbejdet:

“Vi er utroligt glade for at kunne indgå i samarbejdet om FC Prostata. Dels er der tale om helt særlig målgruppe, som med dette initiativ får mulighed for at styrke både deres fysiske og mentale sundhed ved at blive en del af et stærkt fælleskab. Dels er samarbejdet et godt eksempel på, hvordan kommune, civilsamfundet og foreningsliv sammen kan lykkes med skabe forudsætninger for en vellykket rehabilitering.”

Læs mere om FC Prostata på https://www.dbu.dk/temaer/fc-prostata/om-fc-prostata

Fakta om FC Prostata i Haderslev
Sted: Lethallen, Stadionvej 5, 6100 Haderslev
Opstartsmøde: 18. februar 2019, kl. 13-15
Træningstider: Mandag og torsdag fra kl. 14:30 til 15:30 i Lethallen
Kontingent: 300 kr. pr. halvår
Trænere: Peter Paulsen: tlf. 2936 4640. Mail: peterpaulsen24@hotmail.com og Arno Kruse: tlf. 6088 7698. Mail: kruseklanen@webspeed.dk