Peter Rasmussen har 30 år på bagen som massør, men lærer stadig hver eneste dag. Og nu har han også fået akupunktur på cv'et.
Nyheder

Efter 30 år: “Man bliver aldrig færdig med at lære”

Fredag den 5. april er der uformel reception hos MASSAGE i Haderslev, som har til huse i Haderslevs gågade. Anledningen er massør Peter Rasmussens 30 års jubilæum.
Receptionen finder sted mellem kl 15 og 18 og dagens hovedperson er sikker på mindst fire gæster på dagen:
“Jeg ved at min kone kigger forbi, og at såvel mine forældre som min svigermor tager turen fra Odense for at sige tillykke. Det er da herligt,” siger han.

Kendt for andet

Arbejdet med smertebehandling har været en fast del af Peter Rasmussens arbejdsliv, men gennem næsten alle år har det været en nebengesjæft. Mange kender Peter for hans øvrige jobs. Blandt andet mange år hos Farvenyt, fra hans tid som leder af kvindefodbolden i VBI, SønderjyskE og unionsregi samt ikke mindst de mange år hvor han var journalist og lokalredaktør på først Budstikken og siden Lokalavisen.
Siden efteråret 2017 har al energi og fokus været på klinikken i gågaden, som han driver i partnerskab med massageterapeut, nada behandler og yogainstruktør Lone Tang-Andersen:
“Jeg har holdt meget af alle kapitler af mit arbejdsliv, men nu lever jeg af det jeg lever for,” fortæller Peter, som er ydmyg og stolt over at få lov til at være med til at gøre en forskel for mennesker med smerter og problemer:

Peter Rasmussen fortæller at han lærer nyt hver eneste dag.

“Jeg har vel i grunden haft en kolossal fordel ved at have arbejdet i mange år uden at skulle leve af det. Jeg har kastet mig ud i, at indgå i en masse behandlingsforløb, som ikke ville kunne hænge sammen forretningsmæssigt, men som kom til at gøre en stor forskel for mange. Og som har været en fantastisk skole for mig,” siger han:

“Når man indgår i et meget langt forløb med en person med meget små ressourcer i kroppen, så lærer man at få selv de allermindste frø til at spire. Og det giver en meget værdifuld ballast i det daglige arbejde. Man har lært at forstå kroppen, dens sammenhænge og dens styrke, på den hårde måde. Og så er man bare bedre rustet næste gang med støder på svære opgaver,” siger Peter.

Massage er en kommunikerende og forløsende behandlingsform. Og den er uhyre effektiv når den udføres som klienten bedst kan tage imod den.

Behandling sker ofte i forløb

Hos Peter Rasmussen foregår de fleste behandlinger i såkaldte forløb. Mange, som kommer hos behandleren, har ofte smerter som f.eks hovedpiner/migræner, rygsmerter, maveproblemer og menstruationssmerter. Og den slags behandles bedst i en serie behandlinger, hvor der også kan indgå andre elementer end behandling. Typisk øvelser, som Peter Rasmussen også leverer.

“Når vi kan ‘råde over’ kroppens helingsproces over et stykke tid, så giver det os langt bedre mulighed for at skabe store og varige resultater, fortæller Peter, som har fået nye værdifulde ‘værktøjer’ i form af akupunktur:

“Jeg har altid haft en lille drøm om også at blive akupunktør, og havde stor respekt for, hvad de små nåle kan. Men efter at jeg for alvor er kommet i gang som akupunktør er jeg fuldstændig overvældet af de mange muligheder, som denne behandling indebærer. Ikke mindst i kombination med massagen,” siger Peter og fortsætter:

“Både som smertebehandling, som behandling af et væld af lidelser og som behandling af stress og psyke, er akupunktur en fantastisk mulighed for langt de fleste mennesker. Og når vi råder over både massage og akupunktur kan vi også behandle langt mere helhedsorienteret. Hvis man f.eks er smerteplaget igennem lang tid, så er man naturligvis også slidt på psyken. Og hvis man døjer med nervøsitet. tankemylder og dårlig søvn – ja så får man også ondt i kroppen,” siger han.

Full-time siden 2017

Siden uddannelsen tilbage i 1989 har Peters første 27 år som massør været en ‘nebengesjæft’. Godt nok en nebengesjæft, som har fyldt meget i såvel tid som hjertet. Men da fødselsattesten viste 50 år, tog Peter en beslutning:

“Det var vigtigt for mig, at få prøvet en hel masse tanker og idéer af. Jeg kunne ikke rigtig sætte nye ‘skibe i søen’ for jeg kunne ikke honorere efterspørgslen, hvis det skulle vise sig at mine idéer faktisk virkede,” fortæller Peter:

“Så jeg besluttede at når tiden var moden skulle klinikken i gågaden have al min opmærksomhed. Og så måtte det vise sig om det virkede. Vi var jo tre massører i huset, så der skal alligevel nogle klienter til hver dag, men alle bekymringer blev ret hurtigt gjort til skamme,” siger Peter, som sprang ud som fulltime selvstændig i sensommeren 2017. Lige siden har der været travlhed i klinikken:

“Jeg er super stolt af – og taknemmelig for, at så mange vælger at komme med deres behov og problemer, og agter at fortsætte med at gøre mig super umage hver eneste gang jeg behandler. Og mine mange rare klienter hjælper mig til at jeg bliver ved at lære,” slutter han.

Behandling med nåle giver mange muligheder, og ikke mindst i kombinationen med massagen kan det lade sig gøre at nå resultater, som virkelig gør en forskel.