Debat

Debat: Spøgelsesbyen

Stefan Bøgh, Slotsgade 27, Haderslev, skriver:

Spøgelsesbyen.

Nyheden om at Photocare i Haderslev nu også lukker har sat tanker i gang i mig.
Her er endnu et stykke historie af Haderslevs handelsliv ved at blive lagt i graven.
Når man tager busturen til Ribe og derved kører igennem byerne Vojens og Gram, som jo hører med til Haderslevs kommune, er det et meget sørgeligt syn man får at se, når man kører igennem hovedgaderne til disse byer. De ligner forladte og tømte byer som i en amerikansk westernfilm. Et stykke historie i Vojens er nu også blevet lagt i graven med nedrivningen af Hotel Pauli til fordel for endnu en discountbutik, som vi ved Gud har nok af i denne kommune.
Jeg nævner i flæng steder og butikker, som vi har haft bare i Haderslev by: Cafe Skøtt, Tobaks Kaj, Fona, Oasen, Kvik Musik, Ougårds Boghandel, Bagerbutikken på Gammelting, Bager John i Storegade og der er meget andet, der er forsvundet og lukket i tidens løb.
Haderslev har forandret sig og taget skikkelse af en urolig spøgelsesby, hvor det hele er under hastig forandring løbende.
Skrækscenariet er at se sig henvist til en by, hvor der kun eksisterer pizzeriaer og spillehaller med en torveplads lavet af kinesisk granit, som er lavet af kinesiske børnearbejder.
Hvor er vi på vej hen i denne by og kommune?
De ansvarlige sidder lunt og godt inde på rådhuset. Det er kommunalbestyrelsen og embedsmændene.
Ud fra devisen, at forandring er godt og megen forandring er meget godt, har de ødelagt en før hyggelig og venlig by.