Debat

Debat: Ateisten Mogens fik nok!

Carl ‘Havkatten’ Skøtt, Brombærvej, Haderslev, skriver dette indlæg:

Det endegyldige punktum er blevet sat for det, der uofficielt kaldtes Luther-fejringen i Haderslev. Regnskabet er afsluttet – og evalueringen har fundet sted i byrådet. Her flød det nærmest over med roser til arrangementet, og til sidst blev det for meget for ateisten Mogens Rerup fra Enhedslisten.
Arrangementerne i Haderslev i forbindelse med 500-året for Reformationen kom til at koste Haderslev Kommune 1,7 mio. kr. Lige vel meget mente ateisten fra SF, Bent Iversen, men større indvendinger kom han venligsindet ikke med.
Nej, det var Mogens Rerup, der sørgede for dramatik omkring det ovale byrådsbord. Han følte sig provokeret af Venstres Allan Emiliussen, der drog en lige linje fra Luther over Grundtvig til grundloven.
Den historisk velbevandrede Mogens Rerup holdt sit temperament i ave, for ellers ville han uafbrudt i en time have kunnet berette om Luthers nederdrægtige sider.
Mogens Rerup fik dog kaldt Allan Emiliussens indlæg for noget vrøvl og tilføjede bl.a., at Luther var en stor slyngel, der ikke kan siges meget godt om.
Allan Emiliussen var i det godmodige hjørne, så bortset fra, at han ikke ville erkende at have vrøvlet, medgav han, at Luther også havde markeret sig som en kedelig fyr.
… og så var det DFs Jon Krongaards tur til at springe op :).
På bedste skolemesterfacon – han er ikke for intet lærer 🙂 – mindede han Mogens Rerup om, at byrådet var i gang med en evaluering af et stort arrangement. Han bad Mogens Rerup holde sig til emnet.
De to – Mogens og Jon – kommer fra hver sit element, ild og vand. De skal nok sørge for underholdende episoder i kommende byrådsmøder!
Faktum er, at Haderslev fik markeret 500-året for reformationen på en måde, der er godkendt, men som der også kan læres af. Mange fandt det godt, at børn blev inddraget, og blandt skønhedsfejlene er, at hverken butikker eller erhvervsliv blev inddraget.
Ingen sagde det fornødne. Nu siger jeg det:
Luther-fejringen var alt for elitær!
Havkatten Calle