Debat

Debat: Arbejd – og hold kæft!

Carl “Havkatten” Skøtt skriver dette indlæg:

Direktionens melding til kommunalt ansatte i Haderslev Kommune:
Arbejd – og hold kæft!
Torsdag kan føre til ekstraordinære spændinger mellem kommunalt ansatte og den øverste administrative ledelse i kommunen. Det vil sige direktionen. Samtlige ansatte har nemlig fået forbud med at markere, hvad de mener om overenskomstsituationen, hvis de gør det i arbejdstiden og på arbejdspladsen.
Direktionen har i dag sendt en mail ud til medarbejderne, hvor der ikke decideret trues med fyringer, hvis forbuddet overtrædes, men hvor det uudtalt ligger, at overtrædelse af forbuddet kan få følger.
I mailen fra direktionen hedder det direkte:
“Vi er i løbet af onsdagen blevet opmærksomme på, at der torsdag påtænkes gennemført en happening blandt ansatte i forbindelse med de igangværende overenskomstforhandlinger.
Vi har stor forståelse for at man gerne vil lave forskellige events i forbindelse med igangværende overenskomstforhandlinger.
Vi kan imidlertid ikke tillade, at der arrangeres faglige events i løbet af arbejdstiden – heller ikke i frokostpausen.
Såfremt man som ansat ønsker at deltage i sådanne happenings og arrangementer, må man med andre ord mødes enten før eller efter arbejdstid og uden for kommunens matrikler”.
Ingen tager ved navns nævnelse ansvar for den åbenlyse optrapning af den ellers rolige situation i Haderslev Kommune. Mailen er alene underskrevet “Direktionen”.
Hvilken effekt, mailen får, ved vi først i morgen, torsdag, men nogen effekt har den allerede fået. Flere medarbejdere er allerede så skræmte, at de end ikke tør bruge deres ytringsfrihed til at gøre opmærksom på deres opfattelse af overenskomstforhandlingerne uden for arbejdstid.

Havkatten Calle