Nyheder

Danskerne skuffede på smuk speedwayaften

Vojens Speedway Center bestod sin comeback til verdens vigtigste speedway arenaer med glans. Godt hjulpet af sjældent venlige vejrguder fremstod den ikoniske bane med fulde tribuner flottere end nogensinde.

Og i takt med at banen blev ‘kørt til’ kom man atter til at opleve det ‘sus’ som slaggerne i Vojens er kendt for. Den dramatiske og seværdige speedway, som hiver publikum helt frem i sædet og frem på fodballerne.

Desværre var det ikke de danske kørere, som bedst forvaltede de drilske slagger i Vojens. Leon Madsen – der ellers kom til Sønderjylland med en delt førsteplads i tabellen – havde en regulær øv-dag, hvor han kun lignede sit sædvanlige jeg i ét eneste hit. Niels-Kristian Iversen åbnede ellers aftenen godt, men i de afgørende hit var det ned af bakke for landsholdskaptajnen.

Aftenens tredje dansker, wildcard-rytteren Mikkel Michelsen, åbnede til gengæld så svagt, at god kørsel i de afsluttende hit ikke kunne hente det tabte ind. Bedste dansker på dagen blev Iversen med en 10. plads.

Rigtig dyr blev aftenen for Leon Madsen, som tabte værdifulde point i toppen af VM tabellen til formstærke folk som Zmarzlik og Sayfutdinov.

Trods megen snak om banen blev der dog i to omgange sat ny banerekord. Den gamle var helt tilbage fra 2011 og tilhørte Michael Jepsen Jensen. Nu hedder rekordholderen Matej Zagar.

Var det tyndt med de danske resultater, så var alt andet til UG. Fantastisk publikumsopbakning og go’ gammeldaws speedwaystemning. Vojens er tilbage i det fine selskab!