COVID-19 testcenter i Kolding Foto: René Holm
COVID-19 testcenter i Kolding Foto: René Holm
Nyheder

COVID-19 testcenter åbner i Haderslev

Fire nye byer er kommet på listen over byer, som skal have en COVID-19 teststaton.
En af de byer bliver Haderslev, sammen med Nyborg, Grindsted og Middelfart.
De nye teststationer er en del af en vinterplan for COVID-19, som regionen skal rulle ud i den kommende tid.

Testcentrene skal supplere de syv store testcentre som åbnede i oktober, de nye stationer skal som i de store centre være med tidsbestilling, men tættere på borgerne.

Klar til corona-vinter

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) glæder sig over regionens oprustning af testenheder:
“Det skal være så nemt og tilgængeligt som muligt at blive testet for COVID-19 i Region Syddanmark. Nu går vi en vinter i møde, hvor kampen mod corona fortsætter ufortrødent. Derfor er jeg også meget glad for, at vi kan tilbyde syddanskerne yderligere fire teststeder, så flere end hidtil nu kan blive testet tættere på hjemmet”.

Varierende åbningstider

På de nye teststationer kan borgere uden symptomer og med milde symptomer på COVID-19 blive testet, når de har booket tid på coronaprover.dk. Og det kræver ikke længere en lægehenvisning at booke test ved teststationerne. Man skal dog stadig kontakte lægen, hvis man har symptomer og føler sig så syg, at man gerne vil tale med en læge.

Teststationerne vil som udgangspunkt have åbnet på hverdage mellem kl. 9.00 og 17.00. Der kan dog forekomme tidspunkter, hvor testpersonalet skal teste borgere andre steder i regionen, hvilket kan medføre begrænsede åbningstider. De konkrete testtider på de enkelte dage vil fremgå, når man booker tid til test på coronaprover.dk.

I Haderslev placeres den nye teststation på Grønningen 1A, ved Falck stationen.
Stationen åbner på mandag den 2. november