Topnyhed

COVID-19: Grænserne lukket

Der blev klokken 12.00 idag den 14. marts 2020 etableret fuld grænsekontrol på den dansk-tyske landegrænse
Kontrollen får ikke konsekvenser for borgere, der bor eller arbejder i Danmark, herunder selvstændige erhvervsdrivende, der udfører arbejde i Danmark samt lastbiler med gods – for eksempel fødevarer og medicin.
Fra og med lørdag den 14. marts 2020 klokken 12.00 er der etableret fuld grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse.

Den fulde grænsekontrol vil være i kraft foreløbig frem til og med den 13. april 2020 (anden påskedag).

Kontrollen skal ses som et led i de danske myndigheders indsats med henblik på at begrænse risikoen for spredning af Coronavirus/COVID-19.

Kontrollen får ikke konsekvenser for borgere, der bor eller arbejder i Danmark, herunder selvstændige erhvervsdrivende, der udfører arbejde i Danmark samt lastbiler med gods – for eksempel fødevarer og medicin. Men disse personer og køretøjer vil blive kontrolleret – på lige fod med øvrige personer og biler.

Kontrollen skal således forhindre, at udenlandske statsborgere, som ikke har et anerkendelsesværdigt formål med indrejsen, kommer ind i landet med øget smitterisiko til følge. Læs mere om hvad der ikke er et anderkendelsesværdigt formål på coronasmitte.dk.

Personer, der krydser den danske grænse for at komme hjem, f.eks. svenskere, der har været på ferie i udlandet, vil blive anset for at have et anerkendelsesværdigt formål med indrejsen. Det samme gælder ved transit i lufthavnen og for flypersonale.

Beslutningen får følgende praktiske konsekvenser for borgere, der skal krydse den dansk-tyske grænse:

Antallet af grænseovergange bliver reduceret fra de nuværende 13 til tre: Sæd (syd for Tønder) i den vestlige del af Sønderjylland og samt Kruså og Frøslev i den østlige del af Sønderjylland, hvor trafiktrykket erfaringsmæssigt er størst.

Samtlige tre grænseovergange vil være fast bemandet døgnet rundt.

De øvrige ti grænseovergange bliver spærret af for såvel ud- som indrejse.