65-årige Claus bliver Årets Førstehjælper 2018 Det var en rørt Claus Carstens, der i dag modtog prisen Årets Førstehjælper 2018 på 10.000 kr. af Røde Kors. Hans indsats reddede liv, da hans kollega var tæt på at forbløde. De øvrige to nominerede reddede lige som Claus liv, fordi de kunne førstehjælp. Hvis ikke 65-årige Claus Carstens havde lært førstehjælp, ville hans kollega Asger Nissen være død i dag – blødt ihjel. Claus Carstens sprang omgående til, da Asgers arm sad fast i en kartoffelmaskine og langsomt blev spist. Claus fik omgående ringet 112, slukket maskinen og stoppet blødningen ved at stikke en finger hårdt i det åbne sår. Asger Nissen mistede armen, men reddede livet på grund af Claus Carstens hurtige og modige førstehjælp. Derfor har Røde Kors i dag kåret Claus Carstens som vinder af prisen ’Årets Førstehjælper 2018’ på 10.000 kroner. ”Du gjorde det rigtige, da det gjaldt. Holdt hovedet koldt. Ringede det rigtige sted hen. Holdt det rigtige sted og sørgede for, at Asger overlevede. Du er en værdig vinder af Årets Førstehjælper 2018,” sagde generalsekretær Anders Ladekarl om baggrunden for bedømmelsen. Det var en glad vinder, der modtog prisen. ”Det er en glæde og selvfølgelig en anerkendelse at vinde denne her pris. Det allervigtigste er, at jeg kan glæde mig sammen med Asger over det, men det er nok ikke gået helt op for mig endnu. Og så håber jeg, at det kan være en inspiration til, at andre også vil lære førstehjælp,” sagde Claus Carstens efter prisoverrækkelsen. Kan arbejde igen efter ulykken 57-årige Asger Nissen er dybt taknemmelig for, at hans kollega kunne førstehjælp den dag, han var tæt på at dø ”Jeg synes, det er fornemt, at Claus har vundet den her pris. Jeg er stolt over ham - at han handler, som han gør og ikke tøver et sekund. Jeg er rigtig glad for, at det var Claus, der vandt,” siger han. Ud over en protese har Asger Nissen ingen
Topnyhed

Claus blev Årets Førstehjælper 2018

Det var en rørt Claus Carstens fra Jegerup, der i dag modtog prisen Årets Førstehjælper 2018 på 10.000 kr. af Røde Kors. Hans indsats reddede liv, da hans kollega var tæt på at forbløde. De øvrige to nominerede reddede lige som Claus liv, fordi de kunne førstehjælp.

Hvis ikke 65-årige Claus Carstens fra Jegerup ved Vojens havde lært førstehjælp, ville hans kollega Asger Nissen være død i dag – blødt ihjel.

Claus Carstens sprang omgående til, da Asgers arm sad fast i en kartoffelmaskine på en mark i Sommersted og langsomt blev spist. Claus fik omgående ringet 112, slukket maskinen og stoppet blødningen ved at stikke en finger hårdt i det åbne sår.

Asger Nissen mistede armen men reddede livet på grund af Claus Carstens hurtige og modige førstehjælp.

Derfor har Røde Kors i dag kåret Claus Carstens som vinder af prisen ‘Årets Førstehjælper 2018’ på 10.000 kroner.

“Du gjorde det rigtige, da det gjaldt. Holdt hovedet koldt. Ringede det rigtige sted hen. Holdt det rigtige sted og sørgede for, at Asger overlevede. Du er en værdig vinder af Årets Førstehjælper 2018,” sagde generalsekretær Anders Ladekarl om baggrunden for bedømmelsen.

Det var en glad vinder, der modtog prisen

“Det er en glæde og selvfølgelig en anerkendelse at vinde denne her pris. Det allervigtigste er, at jeg kan glæde mig sammen med Asger over det, men det er nok ikke gået helt op for mig endnu. Og så håber jeg, at det kan være en inspiration til, at andre også vil lære førstehjælp,” sagde Claus Carstens efter prisoverrækkelsen.

Kan arbejde igen efter ulykken

57-årige Asger Nissen er dybt taknemmelig for, at hans kollega kunne førstehjælp den dag, han var tæt på at dø

“Jeg synes, det er fornemt, at Claus har vundet den her pris. Jeg er stolt over ham – at han handler, som han gør og ikke tøver et sekund. Jeg er rigtig glad for, at det var Claus, der vandt,” siger han.

Ud over en protese har Asger Nissen ingen mén efter ulykken og er tilbage i jobbet som landbrugsarbejder.

Alle skal kunne førstehjælp
Med prisen Årets Førstehjælper vil Røde Kors sætte fokus på, hvor vigtigt det er at kunne førstehjælp.

I dag har kun hver tredje dansker et opdateret førstehjælpskursus, mens hver femte aldrig har taget et kursus, viser en ny, repræsentativ undersøgelse, analysevirksomheden Voxmeter har udført for Røde Kors.

Røde Kors mener, at alle danskere bør kunne førstehjælp.

Det er i år 27. gang, Røde Kors kårer Årets Førstehjælper, der hvert år går til en person, der har ydet en særlig og modig førstehjælpsindsats og reddet livet for en anden. Prisen på 10.000 kroner er sponsoreret af Aleris Hamlet Hospitaler.

Læs mere om Claus Carstens indsats og se video: https://www.rodekors.dk/foerstehjaelp/foerstehjaelpspriser/aarets-foerstehjaelper-2018/claus-carstens