Haderslev

Buttenschøn og kunst man kan kravle i

Trekantområdets Festuge begynder fredag den 23. august. I Haderslev markeres den officielle åbning med flyboardopvisning, tapekunst og mini-koncert med Thomas Buttenschøn.

Der bliver musik, bobler og tape i metervis, når der fredag den 23. august er officiel åbning af Trekantomraadets Festuge i Haderslev. Åbningen sker i og ved StreetDome.
Ved åbningen bliver det blandt andet for første gang muligt at se og kravle ind i det store kunstværk, Tape Haderslev, der udelukkende er lavet af tape. Det er kunstnergruppen Numen/For Use, der står bag den giganske kunstinstallation. Et lignende værk bliver også opført i Vejen og Vejle under festugen.

“Jeg synes, det er et scoop, at vi får tapeinstallationen til kommunen. StreetDome er det perfekte sted for opbygningen af netop dette værk, der får gange af tape og som et edderkoppespin bliver spændt op under kuplen i StreetDome. Der bliver tale om brugskunst på en helt ny måde, og jeg glæder mig utroligt meget til at se den færdige installation”, siger Kjeld Thrane, formand for Udvalget for Kultur og Fritid.

Udover Tape Haderslev vil der også være en koncert med sanger Thomas Buttenschøn. Thomas Buttenschøn fik sit musikalske gennembrud i 2006 og har siden udgivet 11 albums og haft en række store hits. Efter koncerten vil der i havnebassinet være en opvisning med flyboards.
Daglig leder af StreetDome, Morten Bennetsen, glæder sig til åbningen og til at byde unge som gamle velkomne i StreetDome.
“Jeg synes, det er en helt fantastisk mulighed for at få lov til at vise StreetDome frem på. Vi vil gerne have endnu flere kommer her. Noget af det, der bliver ekstra spændende, er, at man ikke bare kan komme ind og se installationen, men også ind at kravle i den, mens der bliver skatet nedenunder”, siger Morten Bennetsen.
Alle er velkomne til at deltage i åbningen. Der vil være kage og bobler til alle, ligesom det under koncerten også bliver muligt at købe øl og mad.

PROGRAM FOR ÅBNINGEN:
kl.15: Official åbning af festuge og Tape Haderslev
kl. 15:15 Trekantskage og bobler til alle
kl.16:00 Thomas Buttenschøn
kl. 16:45-17 Flyboard Show

Festugen
Det er i år syvende gang, at kommunerne i Trekantområdet bryder de kulturelle kommunegrænser og byder på i alt 500 arrangementer inden for kunst, litteratur, teater, musik, mad og leg. Årets tema for festugen er “Flyt dig”.
Det samlede program for festugen kan ses på www.trekantfest.dk
Trekantområdets Festuge er et samarbejde mellem Trekantområdet Danmark, kommunerne Billund, Vejle, Kolding, Fredericia, Vejen, Middelfart og Haderslev, lokale institutioner, private arrangører og frivillige ildsjæle.
Følg festugen lokalt på Haderslev Kommunes facebook-side eller på StreetDomes facebook.