Haderslev Rådhus Foto: Pressefoto
Haderslev Rådhus Foto: Pressefoto
Nyheder

Borgerforslag til Haderslev kommune

Har man en god idé, eller synes man noget skal laves om i Haderslev Kommune, så kræver det fremover blot opbakning fra 950 medborgere, der vil støtte ens borgerforslag, for at få det behandlet af Haderslev Byråd. Fra 1. februar 2021 kan man via Haderslev Kommunes hjemmeside stille et borgerforslag til byrådet.
Fra 1. februar indfører Haderslev Byråd borgerforslag. Det betyder, at alle borgere i kommunen, der er fyldt 16 år, kan stille et forslag til byrådet. Og kan de få opbakning fra 950 medborgere, der også bor i kommunen, bliver forslaget behandlet i byrådssalen.
”Jeg er glad for, at vi i byrådet er blevet enige om en løsning, hvor alle borgere i kommunen kan stille forslag og få dem behandlet, hvis der er opbakning til det. Vi får demokratiet tættere på borgerne, og det kan både vi politikere og borgerne være godt tilfredse med”, siger Haderslev Kommunes borgmester, H. P. Geil.
For at stille et forslag, skal man være bosiddende i Haderslev Kommune og være fyldt 16 år. Udover de 950 støtter kræver en behandling i Haderslev Byråd at forslaget er relevant for de opgaver, Haderslev Kommune løser, at det ikke er et forslag, som byrådet allerede har behandlet og truffet beslutning om og at det overholder dansk lovgivning og fx ikke er injurierende eller indeholder fortrolige eller personfølsomme oplysninger.
”Jeg er spændt på at se, hvilke forslag der kommer ind. Der vil helt sikkert komme noget, der overrasker os, og jeg håber og tror på, det kan give nogle rigtig gode resultater for kommunen samlet set”, siger H. P. Geil.
Forslag kan stilles via Haderslev Kommunes hjemmeside www.haderslev.dk. Det kræver Nem-ID at stille et forslag.
Når et forslag er kommet ind, gennemgås det af Haderslev Kommune for at sikre, at det ligger inden for rammerne af borgerforslag, og herefter bliver det offentliggjort på kommunens hjemmeside, hvor de borgere, der ønsker at støtte borgerforslaget, kan gøre det ved hjælp af Nem-ID.
Når et borgerforslag får de nødvendige 950 støtter, behandles det på et af de næstkommende månedlige møder i byrådet.
Et forslag udløber, når det har været tilgængeligt på kommunens hjemmeside i 12 måneder.
Ordningen med borgerforslag kører i første omgang som et forsøg i to år.