112 nyheder

Børnemylder i trafikken

I næste uge begynder tusindvis af børn i skole. Med kampagnen ”Børn på vej” vil Haderslev Kommune, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden minde alle trafikanter om at passe godt på børn i trafikken. Forældrene får også hjælp til at klæde børnene på, så de bliver mere sikre i trafikken.
Langs skolevejene i Haderslev Kommune vil der i den kommende måned være skilte med teksten ”Børn på vej”. Det er et synligt bevis på, at nu er sommerferien ved at være slut og tusindvis af mindre og større børn vil igen færdes til fods, på cykel, løbehjul mv. til og fra skole hver dag. Det stiller krav til trafikanterne om at vise ekstra hensyn.
”Børn og unge er ekstra udsat i trafikken. De helt små har svært ved at bedømme afstand og hastighed og elever på mellemtrinnet og i udskolingen får lyst til at droppe cykelhjelmen og forstyrres af mobiltelefoner og musik. Vi er alle sammen vigtige rollemodeller over for børnene, og det er vigtigt, at vi hjælper hinanden med at passe på børnene. Det kan vi blandt andet gøre ved at sænke farten, være ekstra opmærksomme og vise hensyn”, siger Mette Jannsen, trafikplanlægger ved Haderslev Kommune.

Udover skiltene, der skal få trafikanterne til at vise ekstra hensyn, gennemfører politiet i hele landet også en lang række kontroller på skolevejene for at få flere til at overholde fartgrænserne og være opmærksomme.
Men kampagner og politikontrol gør det ikke alene. Det er også vigtigt, at forældrene har lært deres børn, hvad de skal være opmærksomme på i trafikken, og hvordan de passer på sig selv.

Gør dit barn klar til trafikken
Som forælder kanman have mange spørgsmål. Fx hvornår barnet er klar til at gå alene i skole, og hvordan man får sin teenager til at bruge cykelhjelmen.
Som noget nyt tilbyder Haderslev Kommune, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden derfor i år at klæde forældrene endnu bedre på til at lære børnene, hvordan man færdes sikkert i trafikken.
På hjemmesiden www.sikkertrafik.dk/mitbarn kan forældre tilmelde sig et gratis nyhedsbrev med gode råd og øvelser, der er målrettet barnets alder. På den måde får man løbende hjælp til at sætte fokus på de vigtigste områder, der kan være med til at sikre, at barnet er klædt bedst muligt på til at klare sig i trafikken.
”Forældrene spiller en meget vigtig rolle i forhold til børns adfærd i trafikken. Børnene lytter til dem og ser dem som rollemodeller. Vi får også mange spørgsmål fra forældre om, hvordan man gør det bedst muligt. Derfor hjælper vi nu med at give et overblik og tilbyde gode råd og øvelser, der er målrettet barnets alder”, siger Rosa Nissen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

 

[otw_shortcode_info_box border_style=”bordered”]Gode råd til forældre:
Få gode trafikråd målrettet dit barns alder: https://www.sikkertrafik.dk/ forældre
Tilmeld dig et gratis nyhedsbrev fra Rådet for Sikker Trafik, så du løbende får gode råd i din indbakke tre til fire gange om året: www.sikkertrafik.dk/mitbarn
Kommunerne sætter skilte op langs skolevejene med teksten ”Børn på vej” og uddeler kampagnepakker til skolerne, så det bliver lettere at undervise børn og unge i sikker adfærd i trafikken. Kampagnen varer fra uge 33 til og med uge 36. Politiet gennemfører kontrol på skolevejene i ugerne 32 og 33.[/otw_shortcode_info_box]