I’ll kill that cat!
Nytårsklassiker fra tv forvandlet til nytårsklassiker for Teatret Møllens forvænte publikum
“Same procedure as last year” og “I’ll kill that cat” er vendinger, som de fleste knytter til nytårsklassikeren i tv “90 års-fødselsdagen”. Nu kan de samme vendinger knyttes til en 45 minutter lang forestilling på Teatret Møllen i Haderslev – hvis altså Møllen beslutter, at teatrets udgave af “90 års-fødselsdagen” skal genopsættes. Den fortjener det.
Ole Sørensen som butleren James, Connie Tronbjerg som miss Sophie og Klaus Andersen som tigerskind giver hele den kendte sketch, så ingen et eneste øjeblik kan være i tvivl om, at karaktererne fra skærm og scene er identiske – lige indtil de springer ud af rollerne, og det gør de med jævne mellemrum.
For hvorfor i alverden skal disse i egne øjne strålende skuespillere overhovedet opføre stykket?
Det enkle svar er:
-Fordi chefen siger det!
Selv vil de allerhelst noget andet – og efter skænderier for åbent tæppe mellem skuespillerne, der er jalous på hinanden, får vi en scene, hvor de ikke taler engelsk, men sønderjysk.
Miss Sophie springer ud som diva, der vil have følelser med, og absurd komisk munder det ud i et herligt foredrag af “Jacobsen” – en 1948-vise fra Dagmar-Revyen. Ole Sørensen vil have sang og musik med, for netop det kendetegner en af Møllens dyder, og Klaus Andersen vil have samfundskritik med.
Til publikums jubel skiftes de fire usynlige gæster ved miss Sopfies bord ud med Venstre-borgmester HP Geil, LA’eren Benny Bonde og Enhedslistens Svend Brandt samt Danske Bank. Og så vælter det ud med samfundskritik, der munder ud i kampsang med vajende rød fane – “Internationale” genoplives.
Det er rigtig god underholdning, Møllen slutter året af med. Let, genkendeligt – og i tilgift noget til eftertanke, hvis man orker, men mest af alt spas, smil og latter.
Efter i dag opføres forestillingen endnu fire gange de to næste dage, og alt er udsolgt. Et halvt hundrede på venteliste gik endda ikke glip af forestillingen, men fik tilbudt at komme til forpremieren. Kun en halv snes stykker gik forgæves og må håbe på, at de kan se stykket næste år.
Forestillingen blev sat op på bare tre uger – under det halve af den tid det ellers tager at opsætte en forestilling, men det klarede de rutinerede skuespillere også med glans.
Dramatiseringen er foretaget af husdramatiker Brian Wind-Hansen, og instruktionen har Rasmus Ask Aagaard-Andersen stået for.
Indsendt af Havkatten Calle / Carl Skøtt