Nyheder

Aarø Bryg laver genforeningsøl

Aarø Bryg lancerer, med offentliggørelse i dag, om få uger en særligt udviklet øl i anledning af 100-året for Genforeningen af Sønderjylland til Danmark, herunder også den skønne ø i Lillebælt.
Genforeningsbryg kaldes den helt godt og enkelt.
Der laves et begrænset oplag på kun 10.000 halvliters flasker i den karakteristiske brune, høje flaske.

”Øllet er en lys og frisk Ale, som vi har udviklet over længere tid og hvor de lokale råvarer indgår.
”Det skal være en speciel øl i både smag og fremtoning og en øl, næsten alle vil drikke med velbehag. Den specialdesignede etiket skal give den det helt særegne præg i anledning af Genforeningen”, forklarer bryggeren, der er på vej ind i sin fjerde sæson som brygger på den charmerende Lillebælts-ø, hvor sejltiden fra fastlandet er blot syv minutter.

Sammen med det lokale marketingbureau Add-Wise har brygger, Ole Dam udviklet en kunstnerisk smuk etiket med et stort antal punkter, som tilsammen illustrerer og skal symbolisere Kongens hvide hest, da han red over grænsedragningen ved Christiansfeld i 1920.

”Aarø har en helt særlig Genforeningshistorie. Blandt andet besøgte kongen øen, da han på kongeskibet sejlede forbi på vej ind i de østjyske farvande i det netop tilbagevendte Sønderjylland i 1921. Der er mange sjove og særlige Genforeningshistorier fra hele Sønderjylland, og en del heraf skildrer øens “lokalhistoriker” og beboer Bjarne Jepsen på en video, man kan se på bryggeriets hjemmeside. Der er en direkte QR-kode på etiketten, som man kan scanne, og så får man videoen og historien formidlet, når øllet er færdiggæret og tappet på flasker om et par uger”, forklarer Ole Dam.

”Vore faste udsalgssteder af specialbutikker får Genforeningsbryg tilbudt, ligesom virksomheder kan bestille denne særlige gaveæske direkte på bryggeriets hjemmeside.

”Jeg håber, at lokalbefolkningen og alle med interesse for Genforeningen vil tage godt imod den særlige aftapning. Øllet kan under de rette temperaturer opbevares i op til to år, men kan også nydes direkte her og nu i anledning af Genforenings-jubilæumsåret”, slutter Ole Dam

Genforeningsbryg kan allerede nu forudbestilles hos udsalgsstederne og i bryghuset – så længe lager haves.
Leveringen af Genforeningsbryg påbegyndes om et par uger