Topnyhed

700 børn deltager i flagdagen for de udsendte

Slesvigske Fodregiment, Fighter Wing Skrydstrup, Beredskabsstyrelsen Sydjylland og veteraner fra soldaterforeningerne er med i paraden den 5. september, når Danmarks udsendte hædres på deres egen flagdag. Slesvigske Musikkorps går forrest og op mod 700 børn fra dagtilbud og skoler i hele kommunen flager paraden gennem byen.

700 børn fra dagtilbud og skoler flager i Haderslevs gader, når Slesvigske Fodregiment, Fighter Wing Skrydstrup, Beredskabsstyrelsen Sydjylland og veteraner fra soldaterforeningerne markerer Flagdag for Danmarks udsendte.

[media-credit name=”700 børn fra dagtilbud og skoler deltager i år i Flagdag for Danmarks udsendte i Haderslev.” align=”none” width=”300″][/media-credit]

Torsdag den 5. september 2019 afholdes der for 11. gang Flagdag for Danmarks udsendte – en national flagdag, hvor vi hædrer dem, der er eller har været udsendt på en mission af Danmark.

“Flagdagen for Danmarks udsendte er hurtigt blevet en vigtig mærkedag i Haderslev Kommune, hvor både Beredskabsstyrelsen, Hæren og Flyvevåbnet er en vigtig del af vores lokalsamfund. Rigtig mange kvinder og mænd, døtre og sønner, mødre og fædre i Haderslev Kommune har været udsendt af Danmark, og dem skylder vi en stor tak for deres indsats. Derfor glæder det mig også, at så mange af vores dagtilbud og skoler har sagt ja til at komme og være med til at gøre dagen festlig”, siger borgmester i Haderslev Kommune, H. P. Geil.

Arrangementet starter klokken 10.10, hvor paraden går fra Haderslev Kaserne. Paraden går via Nørregade, Torvet og Bispegade til Gravene, hvor der omkring klokken 10.40 vil være taler af chefen for Fighter Wing Skrydstrup, Uffe Holstener-Jørgensen og borgmester H. P. Geil. Derefter er der pølser og sodavand til alle fremmødte, inden der marcheres tilbage til kasernen omkring klokken 11.50.
Alle interesserede er velkomne til at møde op og deltage i markeringen.