Kultur

60 år og stadig på stikkerne

Kongen af alle sønderjyske byfester runder et skarpt hjørne. Man tror det er løgn, men Peter Vollstedt fylder 60 på lørdag.

Det stod ikke skrevet at lille Peter fra Haderslev skulle blive musiker med speciale i sønderjysk godt humør og feststemning. Han er ud af slagter-slægt, men hjertet brændte ikke for pølser og pålæg. Peter ville spille musik, og sådan blev det.

Hvis man ikke kender Peter Vollsted, så har man sandsynligvis aldrig været til fest. Hverken syd for Kongeåen eller nord derfor for den sags skyl. For han er enhver fests naturlige centrum. Med sit sprudlende humør, store talent og store situationsfornemmelse er han garant for en vellykket fest. Og hvad enten man arrangerer ringriderfester, byfester, bierfester eller bare fester, så er Peter Vollstedt og de musikalske legekammerater i YoYo og TopSeven meget ofte på plakaten.

Mange kender også Peter Vollstedt fra ishockey. At der overhovedet findes trommer i ishockey er i høj grad Peter Vollstedts fortjeneste. I mange år var det ham som pryglede den lille tromme i det gamle blikskur. En lille tromme som fik selskab af flere trommer i Vojens – og trommer i alle mulige andre skøjtehaller i Danmark. I en årrække var Vollstedt også ankermand i et stort internationalt ishockey-fantræf i Vojens, som samlede festlige ishockeyfans fra mange lande.

Fejringen af fødselaren bliver naturligvis også en fest. En fest, som holdes på Haderslev Golfrestaurant på mandag.