Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/
Fodbold

25 millioner er småpenge

Udviklingen er gået stærkt i SønderjyskEs fodboldafdeling. I klubben, hvor der ikke buges én krone, hvis den ikke ligger i pungen, er budgettet vokset støt år efter år. Det samme er den lyseblå klubs evne til at købe spillere med et ganske imponerende cv.

I dag vurderes SønderjyskEs spillerbudget til at være på 25 millioner kroner om året. En pæn sum penge, men sportschef Hans Jørgen Haysen skal arbejde hårdt for at få pengene til at række. Sportschefens kolleger i andre danske klubber har nemlig helt andre summer at jonglere med. Det viser Tipsbladets seneste liste over superligaklubbernes spillerbudgetter.

“Det er vigtigt at man opgør spillerbudgetterne korrekt. Én ting er transferbeløb – altså de beløb, som klubberne bruger på indkøb – noget andet er lønudgiften, som er langt den største faktor. Begge dele er med i opgørelsen,” skriver Tipsbladet blandt andet.

Så meget bruger klubberne på spillere i denne sæson

FC København 160 millioner
Brøndby IF 95 millioner
FC Midtjylland 95 millioner
AGF 44 millioner
AaB 38 millioner
OB 36 millioner
FC Nordsjælland 34 millioner
Randers FC 28 millioner
Esbjerg fB 26 millioner
SønderjyskE 25 millioner
Horsens AC 25 millioner
Silkeborg 15 millioner
Lyngby 15 millioner
Hobro 15 millioner

Når man er en bagatel af 135 millioner kroner ‘bagud’ i forhold til FC København, så kan man godt forstå at de kan være lidt svære at slå i tabellen. Men heldigvis har SønderjyskE gang på gang vist, at man kan klare sig ganske imponerende på mindre budgetter. Bemærkelsesværdigt er det da også at nogle af de klubber, som har de største budgetter også har langt de største underskud.