Som led i en større bygningsrokade har Haderslev Byråd i dag besluttet at købe bygningskomplekset Lighthouse og Flowfactory på havnefronten i Haderslev. Bygningerne skal fremover danne ramme for både Haderslev Rådhus og en række borgeraktiviteter.
Byrådet i Haderslev har på et netop afsluttet byrådsmøde godkendt overtagelsen af Lighthouse og Flowfactory på Haderslev Havn. Det sker som led i en større bygningsrokade, hvor kommunen samler medarbejdere på Haderslev Havn.
Forud for købet er gået et forløb, hvor byrådet har givet Allan Emiliussen – gruppeformand for fællesgruppen og medlem af Venstre – og Henrik Rønnow – 2. viceborgmester og gruppeformand for Socialdemokratiet – mandat til at forhandle en aftale om købet på plads.
Ifølge Allan Emiliussen har Haderslev Kommune valgt løsningen, fordi den understøtter flere af byrådets ambitioner.
”Vi vil gerne møde borgerne på en ny måde, og det får vi mulighed for i Lighthouse, hvor vi udenfor kontortid kan åbne huset for borgere og foreninger. Desuden får vi samlet medarbejderne i moderne faciliteter og styrket samarbejdet på tværs, som også vil være til gavn for borgere og erhvervsliv. Endelig er der også god økonomi i købet, fordi vi samlet set kommer til at spare penge på udgifterne til bygninger og leje”.
Henrik Rønnow er meget tilfreds med forløbet:
”Der har været et bredt politisk ønske om at finde en samlet løsning på lokaleudfordringerne, som bl.a. handler om, at rådhuset i Gåskærgade skulle renoveres for et tocifret millionbeløb. Med købet af Lighthouse og Flowfactory løser vi således en række problemer på en gang, og vi er meget tilfredse med at kabalen på denne måde går op”.
Købet af ejendommene omfatter en større rokade, hvor medarbejdere, som aktuelt sidder på andre adresser i Haderslev vil blive samlet på havnen.
Formand for VUC Syds midlertidige styre, Laust Joen Jakobsen er glad for, at det er lykkedes at sælge Lighthouse til Haderslev Kommune, så Haderslevs borgere fortsat kan få glæde af bygningen:
”Med salget af Lighthouse tager vi et stort skridt videre i vores genopretning af VUC Syd. Først og fremmest får vi høvlet en betydelig del af vores samlede bygningsgæld væk. Men endnu vigtigere, så kan vi nu koncentrere os fuldt ud om at udvikle vores uddannelsestilbud, hvor vi har mange spændende tiltag på vej”.
Salget er det seneste i en række af bygningssalg, som VUC Syd er kommet i mål med på mindre end ét år og som har halveret VUC Syds bygningsmasse med ca. 13.000 kvadratmeter. VUC Syd er fortsat stærkt til stede i Haderslev, hvor institutionen det seneste års tid har tilbudt undervisning fra lejede lokaler på Krogs Kobbel 2. Derudover har VUC Syd fortsat egne bygninger i Aabenraa, Sønderborg og Tønder.